ZAGREB

Novi naslovi svjetskih hit autora u izdanju Mozaika knjiga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Mozaik knjiga objavio je dvije nove knjige, roman "Znam tajnu" autorice forenzičarskih trilera Tess Gerritsen i novu pustolovinu punu akcije i smijeha autora multimilijunskih bestselera za djecu Davida Walliamsa, "Kodno ime - Banane".

Tess Gerritsen jedna je od najčitanijih suvremenih autorica forenzičarskih trilera, čiju spisateljsku karijeru obilježavaju brojne nagrade i priznanja, kako publike tako i kritike. U karijeri koja traje tri desetljeća prodala je preko 40 milijuna primjeraka knjiga, njezini su romani redovito na vrhu ljestvica čitanosti časopisa Sunday Times, New York Times i USA Today, te su prevedeni na 40 svjetskih jezika.

Prema romanima Tess Gerritsen snimljena je i uspješna televizijska serija "Cure na zadatku".

Njezin najnoviji roman "Znam tajnu" donosi nevjerojatno uzbudljivu i originalnu priču kojom se nastavljaju opasne avanture istražiteljskog para kojeg čine detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles. Ovaj popularni dvojac slavi svoju dvanaestu avanturu na hrvatskom jeziku u prijevodu Igora Rendića.

Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju, s očnim jabučicama u šaci. Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema i koja jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca...

"Kodno ime – Banane" duhovita je nova pripovijest autora multimilijunskih bestselera Davida Walliamsa, jednog od najčitanijih pisaca dječje književnosti čija su djela prevedena na 55 pedeset jezika i prodane u više od 45 milijuna primjeraka diljem svijeta.

1940. je godina. Velika Britanija ratuje s nacističkom Njemačkom. Jedanaestogodišnji Eric provodi dane u Londonskom zoološkom vrtu, jedinom mjestu na kojem je istinski sretan. Ondje se nalazi i njegova najbolja prijateljica: gorila Gertruda. Uz tutnjavu eksplozija i ispod flota prijetećih bombardera Eric će morati izbaviti Gertrudu i izvući je iz smrtne opasnosti. S ujakom Sidom, čuvarom zoološkog vrta, Gertruda i Eric morat će pobjeći iz Londona. Ali dok se skrivaju na engleskoj obali slučajno će razotkriti super-tajni nacistički plan…

Ovu nadrealnu bajku ilustrirao je Tony Ross, a za prijevod je zaslužan Ozren Doležal.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter