ZAGREB

Niz hrvatskih filmova u raznim sekcijama festivala u Bugarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni filmski festival u Sofiji, koji se održava od 16. do 31. ožujka, donosi niz hrvatskih filmova u raznim sekcijama, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.  

U natjecateljskom programu Balkan Competition prikazuje se nagrađivani dugometražni igrani prvijenac Jurja Lerotića, "Sigurno mjesto".

Tu će se predstaviti i šest hrvatskih manjinskih koprodukcija: "Praznik rada" Pjera Žalice, "Čovjek bez krivnje" Ivana Gergoleta, "Da li ste vidjeli ovu ženu" Matije Gluščevića i Dušana Zorića", "Najsretniji čovjek na svijetu" Teone Strugar Mitevske, "Dani suše" Emina Alpera i "Majka" Zornitse Sophije.

U sklopu programa posvećenom filmovima za mlade Teen prikazuje se i manjinska koprodukcija "Jahači" Dominika Menceja.

Cinema Today: Masters program, posvećen novim radovima renomiranih redatelja, donosi i hrvatsku koprodukciju film "Kajmak" Milča Mančevskog, koji je ujedno predsjednik međunarodnog žirija festivala.

Međunarodni filmski festival u Sofiji najveće je takvo događanje u Bugarskoj, održava se od 1997., kako bi domaćim gledateljima predstavili najbolje nove svjetske naslove, a međunarodnoj publici najbolje filmove bugarske i regionalne produkcije. To je jedini bugarski filmski festival priznat od strane FIAPF-e i FIPRESCI-ja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater