ZAGREB

Izložba karikatura u zagrebačkoj Galeriji Vladimir Filakovac

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tradicionalna godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista, koja se otvara se u ponedjeljak, 16. siječnja, u zagrebačkoj Galeriji Vladimir Filakovac, predstavlja ponajbolje karikature nastale u prošloj godini.

Izložit će se 120 karikatura 43 autora koji su svoje radove napravili na slobodnu temu, a  svaki autor sam odabire radove koji će ga vjerodostojno predstaviti.

Tako će se uz brojne portretne karikature moći vidjeti i tzv geg karikature, univerzalni humor odnosno "karikature situacije"  razumljive u cijelom svijetu.

Izložit će se aktualne dnevno-političke i angažiranije karikature koje komentiraju naše lokalne, ali i svjetske probleme i teme koje su zaokupljale hrvatsku javnost u proteklom vremenu, najavljeno je.

Izložba hrvatskih karikaturista kontinuirano se održava od 1985 godine , kada je i osnovano Hrvatsko društvo karikaturista. 

Osim što je to najdugovječnija izložba koju HDK organizira, ona je i jedna od dvije najvažnije obzirom da je to prilika, ali i svojevrsna obaveza članova da na zajedničkoj izložbi pokažu što su i kako radili u protekloj godini, kažu organizatori.

Izložba će u Galeriji Vladimir Filakovac, koja se nalazi u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava, biti otvorena do 2. veljače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of