ZAGREB

"Protokol zabune" Ive Ćurić u Galeriji Matice hrvatske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Umjetnica Iva Ćurić predstavlja na izložbi "Protokol zabune", koja se otvara u utorak, 21. prosinca u zagrebačkoj Galeriji Matice hrvatske, istoimeni rad kojim propituje aktualnu temu dezinformiranja, koju tretira multimedijalno.

U koncepciji kustosa Vanje Babića i  Željka Marciuša donosi svoju najnoviju ambijentalnu instalaciju posebno osmišljenu za prostor Galerije MH. 

Kako se navodi u najavi, 'propitujući temu koja joj je u fokusu interesa, autorica stvara kod posjetitelja dojam nesigurnosti i klaustrofobije, ali ga istodobno čini i znatiželjnim te ga potiče na istraživanje'. 

"U ovom dojmljivom radu obilje odgovora te odsustvo bilo kakvih sadržaja segmenti su identične problematike koju umjetnica komunicira posredstvom digitalne slike s jedne te sirovih materijalnih artefakata s druge strane", dodaje se.    

Iva Ćurić (Zagreb, 1984.) diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Ines Krasić. Svoje umjetničko istraživanje povezuje sa znanstveno-tehničkim područjem, propitujući percepciju, odnos vidljivosti i nevidljivosti, teme podataka i informacija. Izlagala je u Hrvatskoj i inozemstvu te je dobitnica priznanja HAZU u području grafike. Zaposlena je kao asistentica na ALU u Zagrebu. 

Njezina se izložba može pogledati do 10. siječnja.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini