ZAGREB

MSU: Izložba „Smijem se… LMHO“, uz performans Siniše Labrovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba „Smijem se… LMHO“, koja se otvara 7. prosinca u MSU galeriji, donosi radove kojima su ključni elementi humor i ironija, a najavit će ju Siniša Labrović performansom, 'konzultacijama' na kojima će podijeliti tajne uspjeha umjetnika poduzetnika.

Među radovima koji kroz vizualno-verbalnu dovitljivost dovode u pitanje ustaljene (vizualne) poretke su i oni pionira konceptualne umjetnosti iz Zbirki MSU-a što smjeraju destabilizaciji modernističkog poimanja umjetničkog djela, najavljeno je iz Muzeja suvremene umjetnosti.

Tu su i umjetnici srednjeg naraštaja koji su osebujnim smislom za humor ukazali na neuralgične društvene točke odnosno identitetske nedoumice i prijepore u tranzicijskom kontekstu, ali i mladi koji kritički govore o uvjetima proizvodnje umjetničkih djela, odnosno o vlastitoj situaciji unutar profesionalnog polja.  

Kao uvod u izložbu, kojoj su kustosice Leila Topić i Kristina Bonjeković Stojković, konceptualni umjetnik Siniša Labrović izvest će  6. i 7.  prosinca od 14 do 20 sati performans „Berlinski kum - It's not personal,  it's strictly business“?. 

Svi koji žele saznati kako postati uspješan umjetnički poduzetnik u međunarodnom kontekstu, dobit će od njega stručne savjete o umrežavanju koje će rezultirati većom umjetničkom vidljivošću ili pak ojačati vlastite promotivne kapacitete mogu se prijaviti na mail leila.topic@msu.hr.

Umjetnik u apartmanu MSU-a svaki puni sat od 14 sati prima u audijenciju po jednog klijenta, spremnog vratiti uslugu prema potrebi. Po primitku potvrde termina treba doći u točno zakazano vrijeme na recepciju MSU, gdje sudionike očekuje kumov pomoćnik i prati ih do njegovog apartmana. 

Izložbe „Smijem se…“ bit će otvorena do 29. siječnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini