ZAGREB

Drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector 1. veljače

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector, koja odaje priznanja na području domaće elektroničke scene, održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture, priopćio je organizator, Unison - Hrvatski glazbeni savez.

O tome tko je obilježio taj žanr u 2022. godini odlučit će novinari koji prate elektroničku glazbu.

Nagrada će se dodijeliti u devet kategorija i to u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla godine, House singla godine, Bass singla godine te Electronica singla/EP-a godine.

Novost je da se u drugom izdanju Electora zbog velikog broja izdanja otvara nova kategorija, u kojoj se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Electronica podrazumijeva pravce i fuzije ambijentalne i eksperimentalne glazbe, leftfield, lo-fi, abstract, raw i sl.

Bit će nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem.

Nagrada Elector prvi je puta dodijeljena u veljači ove godine, a u prvoj godini postojanja donijela je još jednu novost - Elector Skener, koji donosi pregled novosti vezanih uz albume i kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika s elektroničke scene.

Nagradu Elector pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater