ZAGREB

Počelo snimanje novog igranog filma Ivana Salaja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Snimanje dugometražnog igranog filma "Žene, luđaci i malo dobrih pedera"  Ivana Salaja, koji nastaje prema istoimenoj autobiografskoj knjizi Roberta Roklicera, počelo je ovaj tjedan u Zagrebu.

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)  izvijestio je u petak da će se film do druge polovice prosinca snimati na mnogim zagrebačkim lokacijama, uključujući Gornji grad, Miramarsku ulicu, Vrbane, Savicu, Cvjetno naselje, Ulicu grada Vukovara i druge. 

Kako se ističe u najavi, "pisac i novinar Robert Roklicer uspio je spavati sa samohranom udovicom Anitom, njenom maloljetnom kćeri Megi, studenticom Irenom i ženom najboljeg prijatelja Ines, dobiti otkaz kao novinar, dobiti posao kao scenarist, potući se dvaput , izazvati dvije tučnjave među drugima".

Uz niz bolesti i nevolja koje su ga snašle, uspio je postati otac i krsni kum, uzrokovati Anitin otkaz te pogurati dobrog prijatelja Darka u samoubojstvo, sve to u samo četiri  pijana dana bez trežnjenja, dodaje se.

Glavne uloge u filmu igraju Filip Detelić, Franjo Dijak, Živko Anočić, Ana Maras, Romina Tonković, Frano Mašković, Janko Popović Volarić, Anja Šovagović, Sanja Milardović i Dora Dimić Rakar.

Film nastaje u produkciji Plavog mjeseca d.o.o., uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini