ZAGREB

Film "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića na devet filmskih festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U narednih mjesec dana nagrađivani  film "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića bit će prikazan na devet filmskih festivala, a ukupno je dosad selektiran na njih više od 25 diljem svijeta.

Hrvatski kandidat za nagradu Oscar prošli je tjedan započeo hrvatsku kino distribuciju, a usporedo s time, nakon izvanrednog uspjeha na festivalima u Locarnu i Sarajevu te priznanja na Zagreb Film Festivalu, kreće na svoju daljnju festivalsku turneju.

"Ta napeta i moćna drama temeljena na osobnom iskustvu redatelja Lerotića suočava gledatelja s uznemirujućom nemoći pacijenta, obitelji i čitavog zdravstvenog sustava pred destruktivnom snagom duševne bolesti, ali i s ustrajnosti bezuvjetne ljubavi", napominje se u najavi.

Režiju i scenarij potpisuje Juraj Lerotić koji  je i glavni glumac, a uz njega glume Goran Marković i Snježana Sinovčić Šiškov. Producentica filma je Miljenka Čogelja. 

Početkom ovog tjedna imao je grčku premijeru u sklopu 63. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Solunu, slijedi projekcija na Festivalu europskog filma u Sevilli,  a uvršten je također i u natjecateljski program Cottbus Film Festivala, jedna je od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu.

Festivalski put će nastaviti u Ljubljani na LIFFE-u – 33. izdanju Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala u Sloveniji, potom na festivalu u Corku u Irskoj i na litvanskom filmskom festivalu SCANORAMA, u sklopu programa Crossing Europe koji uključuje filmove prikazane na istaknutim svjetskim filmskim festivalima poput Berlina, Cannesa i Venecije. 

Premijeru na području Bliskog istoga i sjeverne Afrike imat će na renomiranom Međunarodnom filmskom festivalu u Kairu, nakon čega odlazi na filmski festival Mannheim-Heidelberg u Njemačko i na Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini