VARAŽDIN

Otvorena trodnevna Jesenska konferencija kino mreže u Varaždinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pučko otvoreno učilište Varaždin domaćin je trodnevne Jesenske konferencije kino mreže otvorene u ponedjeljak u Kinu Gaj, tijekom koje će se održati Skupština kino mreže i stručne radionice te prikazati dvije pretpremijere hrvatskih filmova.

Riječ je o događanju koje okuplja sva hrvatska nezavisna kina koja su članovi Hrvatske mreže nezavisnih kinoprikazivača, odnosno Kino mreže, a očekuje se pedesetak sudionika iz cijele Hrvatske.

Kino mreža osnovana je na 7. studenoga 2014. godine u Zagrebu i tada je imala 27 članova, a danas ih ima 50, istaknula je predsjednica Kino mreže Danijela Fabric Fabijanac.

"Umrežavanje je jako bitno jer na taj način opstaju naša mala, lokalna kina", rekla je i dodala kako je u današnje vrijeme, posebice nakon pandemije koronavirusa, teško ponovo vratiti publiku u kina.

Kako je istaknula, zahvaljujući suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom u pripremi zajedničkih programa i natječajima koje provodi Kultura nova, Kino mreža uspijeva osigurati dio programa besplatnih za publiku, kako bi je privukla u kino. 

Uime ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, okupljenima se obratio ravnatelj HAVC-a Chris Marcich. "Mi baš računamo na tu Mrežu da dovede naše naslove, a imamo ih puno ove godine, da publika otkrije što radimo, što je novo i da privučemo publiku natrag u kina", rekao je Marcich dodavši da je Kino mreža bitan partner i filmašima te igra bitnu ulogu i u stvaranju novih gledatelja među mladima.

Sudionicima konferencije HAVC će predstaviti svoju kampanju "Otkrij naš novi film", održat će se dvije stručne radionice na temu e-poslovanja i Online marketing i promocija kino programa, a  sudionici će imati i priliku pogledati pretpremijere hrvatskih filmova 'Stric' i 'Cvrčak i mravica'.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum