VARAŽDIN

13. Tjedan smijeha od 4. do 13. ožujka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kerekesh teatar od 4. do 13. ožujka organizira 13. Tjedan smijeha, koji će publici u pet gradova i 15 općina Varaždinske županije ponuditi 42 izvedbe, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Varaždinu.

Tjedan smijeha, kojim počinje festivalska sezona u Varaždinu, organiziraju varaždinski glumci Ljubomir i Jan Kerekeš. Uz domaća gostovanja poput "Gruntovčana" kazališta Kerempuh, ove će godine Tjedan smijeha biti međunarodni, najavio je Jan Kerekeš.

"Mislim da je dobro za varaždinsku publiku da krenemo i s međunarodnim predstavama. Stiže nam Dragan Marinković Maca s predstavom 'Kakva ti je žena, takav ti je život' i dolaze nam Makedonci s predstavom 'Razvedi me', dirljivom komedijom", rekao je Jan Kerekeš.

"Zasad je potvrđen Tjedan smijeha u pet gradova i 15 općina, a postoji mogućnost još nekoliko. Zasad je brojka prešla 42 izvedbe, a mi se nadamo da idemo i preko 50", dodao je Jan.

Ovogodišnji Tjedan smijeh na Dan žena, 8. ožujka, obilježit će predstava "Dimnjačar" koju Ljubomir Kerekeš izvodi već 30 godina.

I ove godine održat će se Međunarodna izložba karikaturista, a tema šestog izdanja je "Smijeh uz potvrde".

Tjedan smijeha podupiru Varaždinska županija i Grad Varaždin sa svojim turističkim zajednicama. Gradonačelnik Neven Bosilj Ljubomira i Jana Kerekeša nazvao je ambasadorima Varaždina. "Upravo iz tog razloga je Grad za tri manifestacije koje organiziraju odlučio dodijeliti 190 tisuća kuna te im na taj način pomoći", kazao je Bosilj.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec podsjetila je na prošlogodišnje, u vrijeme korone, uspješno izdanje Tjedna smijeha s 30-ak predstava i više od 9 tisuća gledatelja.

"To ih svrstava u red najposjećenijih kazališnih manifestacija. Za svih prijašnjih 12 godina uložili su mnogo truda, volje, kreativnosti, entuzijazma, bez kojih realizacija ne bi bila moguća. To očekujem i za 13. po redu Tjedan smijeha", kazala je Zagorec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater