NAJNOVIJEZAVRŠEN FESTIVAL

ROVINJSKI ARTISTICO: Više od 60 autora iz 23 hrvatska gradaIzrazito smo zadovoljni brojem izlagača ove godine. Bilo je više od 60 različitih autora iz 23 hrvatska grada. Zaista nismo očekivali da će umjetnici iz udaljenijih gradova Hrvatske prevaliti toliki put da bi došli u Rovinj na Artistico, izjavila je Sonja Mikulek, članica REkreatora, o ovogodišnjem izdanju projekta

Ovogodišnje izdanje Artistica krenulo je u lipnju i imalo je sveukupno šest datuma održavanja tijekom ljeta, a ove je subote festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna zatvorio sezonu cjelodnevnim izlaganjem kreativaca na Obali Pina Budicina.

Artistico je projekt nastao na inicijativu Udruge REkreator prije pet godina s ciljem spajanja različitih oblika umjetnosti i dizajna i javnosti kroz neposrednu komunikaciju između autora i publike, a kao takav projekt je prepoznao i podržao i Grad Rovinj. Ovim se projektom želi umjetnicima pružiti prostor gdje se mogu predstaviti publici i time ih učiniti vidljivijima, a njihovu umjetnost učiniti dostupnom svima.

Više od 60 umjetnika

- Izrazito smo zadovoljni brojem izlagača ove godine. Bilo je više od 60 različitih autora iz 23 hrvatska grada. Zaista nismo očekivali da će umjetnici iz udaljenijih gradova Hrvatske prevaliti toliki put da bi došli u Rovinj na Artistico, izjavila je Sonja Mikulek, članica REkreatora, o ovogodišnjem izdanju projekta. Na Artisticu su tako svoje "mjesto pod suncem" pronašli brojni umjetnici ne samo iz Rovinja, već i Slavonskog Broda, Zagreba, Rijeke…

Sanja Žižić dolazi iz Zagreba, a ovo joj je već treća godina otkako izlaže na Artisticu. Predstavlja se vrlo zanimljivom kreacijom: nakitom od naočalnih leća koji nastaje reciklažom industrijskog viška. Na takvu ideju je, kaže, došla u vrijeme studija kada je, uz to što je studirala likovni, radila u optici što je dovelo do ovog zanimljivog spoja. Kvalitetu rada i trud koji ulaže u svoj obrt Si&Eter nakit prepoznaje javnost diljem Hrvatske, ali i inozemstva.

Nadalje, iz Rijeke dolaze kreativci Robert Takacs i Sanja Porubić Takacs koji su na Artisticu došli predstaviti svoju robnu marku Levin Coco. Ovaj bračni par tehnikom sitotiska stvara moderne i unikatne uzorke na tekstilu.

- Festivali kao što je Artistico odlična su prilika za stjecanje novih poznanstava. Primjerice, na taj smo se način upoznali s GoRetro tekstilom što je niknulo novom idejom pa ćemo uskoro u ponudi imati proizvode od tekstila i kože, objasnio nam je Robert. (Napisala i snimila Aletta BRATTONI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam