ZAGREB

Riječko Art-kino pokreće Kućnu školu filma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Riječko Art-kino pokreće Kućnu školu filma,  besplatnu petodnevnu online radionicu filmske pismenosti koja se održava od  4.do 8. svibnja.

"Prilagođavajući se izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, pokretanje Kućne škole filma proizlazi iz ustrajnosti Art-kina u svojoj misiji koja ističe važnost gledanja vrijednih filmova, ali i susreta, refleksije i učenja o filmskoj umjetnosti, pa makar i privremeno u zajedničkoj online sferi", ističu u najavi.

Radionica će se održavati pod mentorstvom filmskog kritičara Dejana Durića s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

U pet jednosatnih termina polaznici će upoznati osnovne elemente teorije filma, od okvira i kadra do zvuka i montaže, kako bi konačnici, kažu iz Art-kina, "postali osvješteniji i upućeniji gledatelji filmskih djela".

Opći teorijski okviri bit će upotpunjeni praktičnim primjerima iz svijeta filma, uz zajedničku analizu i diskusiju sudionika radionice i mentora.  

Prijave se primaju na adresu pr@art-kino.org do četvrtka, 30. travnja.  Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijaviti se mogu svi zainteresirani posjetitelji i posjetiteljice Art-kina, dok prednost u prijavi imaju članovi i članice njihovog Filmskog kluba.

Rezultati o sudjelovanju na radionici objavit će se 1. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini