ZAGREB

Otvoren natječaj za ovogodišnji Festival mediteranskog filma Split

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova u natjecateljske programe svog ovogodišnjeg, 14. izdanja koje će se održati od 17. do 26. lipnja.

Do 11. travnja  filmovi se prijavljuju u kategorijama dugometražnog filma, međunarodnog kratkometražnog filma te domaćeg kratkometražnog i srednjometražnog filma.

Filmovi kratkog metra iz međunarodne konkurencije moraju biti hrvatske premijere. Novčana nagrada u toj kategoriji je tisuću eura.

Kako su izvijestili organizatori, u nacionalnom natjecateljskom programu kratkog filma "Ješke" koji je posljednjih godina stekao veliku popularnost među splitskom publikom, ali i među autorima, odabrat će se devet filmova.

Svi će biti prikazani u Ljetnom kinu Bačvice, a pobjednika očekuje novčana nagrada - 14 tisuća kuna. Uz tu nagradu, koju će dodijeliti međunarodni žiri, nagradit će se i najbolji film po izboru publike iznosom od pet tisuća kuna.

Međunarodni žiri dodijelit će i nagradu za najbolji scenarij u programu “Ješke”, također pet tisuća kuna. 

Odabrani filmovi moraju biti hrvatske premijere ili imati maksimalno jedno prethodno festivalsko prikazivanje u Hrvatskoj. Hrvatske premijere imaju prednost u selekcijskom procesu, najavljeno je.

Hrvatski srednjometražni filmovi ove će se godine prikazati u drugom kinu na otvorenom, a o pobjedniku, dobitniku pet tisuća kuna, će odlučivati žiri mladih. 

Filmovi se prijavljuju putem FilmFreeway platforme, a za domaće filmove kratkog i srednjeg metra prijave su besplatne. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater