ZAGREB

Izložbom Marcela Vugeca Lauba nastavlja projekt "Šalji dalje"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Lauba - Kuća za ljude i umjetnost nastavlja svoj projekt “Šalji dalje” izložbom Marcela Vugeca, studenta treće godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Marcel Vugec (1997.) kaže da u svom radu želi zabilježiti sadašnjost, jer "za određivanje trenutnog okvira misli nije mu potreban motiv niti određena estetika koja će se pružati kroz taj opus".

"Kroz rad na djelu susrećem razne uspone i padove koje na kraju prihvatim, ponekad naučim iz njih, a ponekad ponavljam tendencije koje me sputavaju, sve dok ih ne otkrijem i ne odbacim", ustvrdio je u najavi izložbe.

Po njegovim riječima, vjeruje u snagu materijala odnosno tehnike kojom dobiva finalni prizor, a kreacija samog rada kreće od prvog spoja odabranog papira i njegove ruke koja ga uzima.

"Moji radovi postaju moji učitelji; ponekad drski i bezobrazni prema meni a ponekad puni razumijevanja i strpljenja. Ja ne biram, podložan sam svima", napomenuo je, objasnivši naslov izložbe.

Laubin projekt sastoji se od niza pop-up izložbi mladih autora i studenata u prostorijama "Igrališta" (bistro Lauba), koje nisu klasičnog formata već se izmjenjuju svakih 14 dana, koliko će trajati i Vugecova izložba.

Umjetnici su izlagali u tom prostoru potom sami odabiru sljedećeg autora u konceptu "Šalji dalje", a nakon pet održanih izložbi, Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus. Dosad su se predstavili Bartol Galović, Luisa Pascu, Teo Kiš.

"Cilj projekta je otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene", ističu iz te zagrebačke galerije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini