USUSRET JUBILARNOM IZDANJU

Filmovi "TESTFILM#1" i "Bosonogi car" na festivalu u Rotterdamu

| Autor: Hina
Iz filma "Bosonogi car"

Kratkometražni eksperimentalni film "TESTFILM#1" imat će svjetsku premijeru na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, koji se održava od 22. siječnja do 2. veljače, dok će se dugometražna igrana manjinska koprodukcija "Bosonogi car" prikazati u konkurenciji tog prestižnog festivala.

TESTFILM#1 umjetničkog kolektiva Telcosystems istražuje postoje li kreativne mogućnosti digitalnog filmskog paketa (DCP), nove infrastrukture kinodvorana koja je zamijenila analognu filmsku projekciju te kakva je budućnost eksperimentalnog filma.

Film je nastao u hrvatsko-nizozemskoj koprodukciji, kao rezultat suradnje Bonobostudija i Spatial Media Laboratories, a premijeru će imati na festivalskom programu Bright Future Shorts.

U sklopu natjecateljskog programa 'Voices' prikazuje se hvaljeni "Bosonogi car" Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Film, koji je nastao u belgijsko-hrvatsko-nizozemsko-bugarskoj koprodukciji.

Svjetsku premijeru je imao na festivalu u Torontu, a uskoro će se prikazati i na jednom od najvećih skandinavskih festivala, Međunarodnom filmskom festivalu u Göteborgu, najavio je Hrvatski audiovizualni centar.

U sklopu istog programa, u Rotterdamu će svjetsku premijeru imati novi film mađarske redateljice Agnes Kocsis, "Eden", u kojem glavnu ulogu nosi glumica Lana Barić.

To je film o Evi koja živi odsječena od vanjskog svijeta u svom sterilnom stanu jer je alergična na gotovo sve, no postavlja se pitanje je li njeno stanje uzrokovano zagađenjem ili je njezino psihičko stanje toliko krhko da je ona sama uzrok svojih alergija.

Međunarodni filmski festival u Rotterdamu jedan je od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala koji određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju.

Puljanka Vanja Kaluđerčić preuzima od 1. ožujka dužnost direktorice festivala u Rotterdamu. Uz izvršnu direktoricu Marjan Van der Haaru, Kaluđerčić će biti na čelu jubilarnog, 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, 2021. godine.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater