ZAGREB

Film "Murina" otvara 17. izdanje SEEfesta u u Los Angelesu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrađivani film "Murina" otvara ovogodišnje 17. izdanje Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest koji se od 27. travnja do 4. svibnja održava u Los Angelesu.

Gala premijera filma koji govori o odrastanju 16-godišnje djevojke u okolini koja joj to ne dopušta održat će se 27. travnja u jednom od klasičnih holivudskih kazališta, Fine Arts.

Film je do sada osvojio tridesetak nagrada i bio na više od 60 svjetskih festivala. Od prošlog tjedna igra u kinima Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, a u francuskim od 20. travnja, izvijestio je HAVC. 

U sklopu ovogodišnjeg SEEfesta, prikazuje se i devet hrvatskih filmova, među kojima su animirani "Aqualia" Vladislava Kneževića, "Vidiš li ih ti?" Brune Razuma, "Iris" Lucije Bužančić i "The Raft" Marka Meštrovića. 

Od kratkometražnih radova prikazuju se "Kazneni udarac" Roka Bičeka, "U šumi" Sare Grgurić, "Marko" Marka Šantića i "Još malo do Nove godine" Marka Bičanića. 

U sklopu selekcije dokumentarnih filmova prikazat će se i hrvatsko-talijanska koprodukcija "Nuovo Cinema Buie" Alessia Bozzera, o malenoj zajednici u istarskom gradiću koju spaja kino , a to će mu biti svjetska premijera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater