ZAGREB

Besplatna radionica pisanja za film Kinokluba Zagreb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film, čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati ideju za kratki film, a za koju su prijave otvorene do 31. listopada.

Zainteresirani trebaju na mail visnja.pentic@gmail.com poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. 

Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake, te će se na osnovu pristiglih radova odabrati pet do šest polaznika.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz osam dvosatnih sesija u studenom i prosincu. 

Iz Kinokluba kažu da će kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij.

Svaka od osam dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.  

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb u večernjim satima kroz ukupno osam dvosatnih susreta, a voditeljica je Višnja Vukašinović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini