U SRIJEDU

On line predstavljanje Biletićevog troknjižja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Boris Domagoj Biletić (Neven LAZAREVIĆ)

Budući da je tijekom potresa sjedište zagrebačkog Društva hrvatskih književnika pretrpjelo velike štete, već neko vrijeme, a i zbog situacije s koronavirusom, tribine DHK-a održavaju se na mreži uz vodstvo Lade Žigo. U srijedu, 27. svibnja, bit će predstavljeno "Istarsko troknjižje" Borisa Domagoja Biletića.

Istarsko troknjižje dr. Borisa Domagoja Biletića, odnosno knjiga prva "Vodeća imena 20. stoljeća", knjiga druga: "Značajnici i teme 19. i 20. stoljeća" i knjiga treća: "(Nad)zavičajne vrijednosti: 1984. - 2019.", izdanje na gotovo 1.000 stranica, objavljeno je krajem prošle godine. To su tri sveska njegovih odabranih priloga, kroatističkih studija, eseja i kritika.

Ovo troknjižje, pored niza književnih portreta, sadrži studijske uvide u hrvatsku književnost u Istri kao cjelinu te njezina razdoblja i teme, od uloge jezika i kulture u nacionalnoj integraciji istarskih Hrvata, zastupljenosti Istrana i Istre u povijestima hrvatske književnosti, hrvatskoistarskoj književnosti pod talijanskim fašizmom, pa sve do istarskog međuratnog emigrantskog tiska i mnogih drugih, zaista brojnih i iscrpno obrađenih tema.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom