NOVA KNJIGA

"MUTACIJE BUNTA" DANIELA RADOČAJA: Bunt poput tihog alarma

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Danielova poezija jest bunt, ali ne agresivan. Njegov je bunt zapravo poput tihog alarma koji želi ukazati na opću rezignaciju mladosti uhvaćene u bezizlaz, u kojemu se pokušava snaći vapeći za pojavom boja u svojoj svakodnevici i pronalazeći ih, najčešće na najtragičniji način – uz pomoć najrazličitijih opijata, piše u predgovoru Elfrida Matuč-Mahulja

U izdanju Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika ovih je dana objavljena osma knjiga pulskog spisatelja Daniela Radočaja "Mutacije bunta".

"Studentske zabilješke"

Već sam naslov knjige, potencijalnom čitateljstvu, poručuje o kakvom se žanru poezije ovdje radi, dodatno pojašnjeno podnaslovom "Studentske zabilješke". Riječ je o ranijim radovima autora koji na neki način prkose konvencionalnoj lirskoj formi stiha, strukturno i tematski.

Foto

- Danielova poezija jest bunt, ali ne agresivan. Njegov je bunt zapravo poput tihog alarma koji želi ukazati na opću rezignaciju mladosti uhvaćene u bezizlaz, u kojemu se pokušava snaći vapeći za pojavom boja u svojoj svakodnevici i pronalazeći ih, najčešće na najtragičniji način – uz pomoć najrazličitijih opijata, navodi u predgovoru zbirke pulskog spisatelja Daniela Radočaja, Elfrida Matuč-Mahulja.

Knjiga "Mutacije bunta" objavljena je uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Upravnog odjela za kulturu Grada Pule.

Hvaljen i nagrađivan

Daniel Radočaj rođen je 1979. godine u Puli, gdje i živi. Književnim radovima zastupljen je u pedesetak književno-kulturoloških tiskovina. Član je Istarskoga ogranka Društva hrvatskih književnika, splitske Udruge za promicanje eksperimentalne umjetnosti DADAnti i Udruge hrvatskih aforista i humorista. Ponešto hvaljen, ponešto nagrađivan. Stekao je zvanje stručnog prvostupnika ekonomije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater