OD 7. DO 10. SRPNJA U ZAGREBU, LABINU I RIJECI

LIT LINK FESTIVAL 2022: Bojan Žižović i Tatjana Gromača među gostima Književne karike

Na svakom od bilingvalnih programa, u Zagrebu, Labinu i Rijeci, autori i autorice čitat će fragmente svojih djela, koji će za tu prigodu biti prevedeni i tekstovi prijevoda projicirani na hrvatskom i francuskom jeziku

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Tatjana Gromača / Bojan Žižović (Snimili Danilo Memedović / Milivoj Mijošek)

Tatjana Gromača / Bojan Žižović (Snimili Danilo Memedović / Milivoj Mijošek)


Zagreb, Labin i Rijeka bit će domaćini ovogodišnjeg Lit link festivala (ili Književne karike), međunarodnog književnog festivala čiji su ovogodišnji gosti, uz domaće autore, pisci i urednici iz Francuske, Belgije, Kanade i Švicarske, koje spaja francuski jezik. Festival će se održati od 7. do 10. srpnja, a autori i autorice će na svakom od bilingvalnih programa, u Zagrebu, Labinu i Rijeci, čitati fragmente svojih djela, koji će za tu prigodu biti prevedeni i tekstovi prijevoda projicirani na hrvatskom i francuskom jeziku.

Diskusije o književnim praksama

U čitanja će uvesti diskusije s autorima i autoricama o njihovim književnim praksama i iskustvima rada na različitim književnim poljima. U ovogodišnjem programu među hrvatskim predstavnicima je i dvoje književnika iz Pule - Tatjana Gromača te Bojan Žižović, zamjenik glavnog urednika našeg lista. Uz njih, na Lit link festivalu sudjeluju pisci: Emilienne Malfatto (Francuska), Lucie Rico (Francuska), Philippe Marczewski (Belgija), Robert Prosser (Austrija), Andrej E. Skubic (Slovenija), Marija Andrijašević, Ivana Bodrožić, Željka Horvat Čeč, Marinko Koščec, Sandra Antolić, Nora Verde, Marko Pogačar, Srećko Horvat, Zoran Žmirić, Zoran Ferić i Želimir Periš (Hrvatska) te urednici i izdavači: Lisa Liautaud (Julliard, Francuska), Gabrielle Cottier (Éditions des Syrtes, Švicarska), Clément Ribes (Gallimard, Francuska), Claire Duvivier (Asphalte, Francuska), Simon-Philippe Turcot (La Peuplade, Kanada). Programe moderiraju: Chloé Billon, Julien Delorme, Robert Perišić.

Suvremena književnost i izdavaštvo

- Program će pružiti dinamičan doživljaj svima zainteresiranima za suvremenu književnost i izdavaštvo, osobito onima s inklinacijom prema frankofonoj književnosti. Program festivala će dodatno obogatiti i autori iz Austrije i Slovenije, ističu organizatori iz Hrvatskog društva pisaca te podsjećaju da je Lit link festival od 2013. ugostio brojne svjetske i domaće autore, i događa se u obliku turneje u više gradova. Festival između ostalog služi kao živa informacija stranim izdavačima zainteresiranima za suvremenu hrvatsku književnost te program u tri grada prati skupina urednika iz probranih francuskih nakladnika.

Nakon otvaranja, 7. srpnja u Zagrebu, program u Labinu na raspredu je 8. srpnja u 19 sati u Teatrinu. Čitaju: Lucie Rico (Francuska), Philippe Marczewski (Belgija), Emilienne Malfatto (Francuska), Tatjana Gromača (Hrv, Pula), Želimir Periš (Hrv, Zadar), Zoran Ferić (Hrv, Zagreb), Bojan Žižović (Hrv, Pula). Slijedi 9. srpnja program u Rijeci te završnica 10. srpnja u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater