ZAGREB

KNJIŽARA FRAKTURA: Predstavljanje knjige Eveline Rudan

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Evelina Rudan (Snimio Davor Šišović)

Evelina Rudan (Snimio Davor Šišović)


Predstavljanje zbirke pjesama Eveline Rudan "Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)" održat će se danas u 20 sati u Knjižari Fraktura. Uz autoricu, o zbirci će govoriti Nataša Govedić, Monika Herceg i Roman Simić.

- Smiljko i ja si mahnemo sigurno će sjati u suvremenoj hrvatskoj poeziji. Gusto, a lako satkana priča nove knjige Eveline Rudan, osjeća se, morala je biti ispričana. Čitajući, posjetit ćemo istarska polja i šumarke, zagrebačke ulice i fakultete, Sueski kanal i New York, očešati se ramenom o cijelu galeriju likova: Kocbeka, Whitmana, Mary Poppins, Terryja Eagletona, Dantea, Viktora Emanuela III…

Kolorit, preciznost i razgovornost jezika u Smiljku nešto su sasvim osebujno, a tu je i privlačnost obilja radnje: intimne, društvene i kulturne povijesti, emotivne i psihološke epike, skakanja s pozornice na pozornicu, inače tipičnije za prozu, što nas sve vuče dalje u obilazak osunčanih smultronstället – mjesta gdje rastu divlje jagode – smještenih između ovih korica; vuče u ono mitsko vrijeme kad 'svi su još živi', napisao je Goran Čolakhodžić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini