DIDAKTIČKA PO(R)UKA

Teatar Naranča odigrao novu premijeru za najmlađe: ZDRAVE NAVIKE - POUČNE I ZABAVNE

Simpatična mlada ekipa Naranče, dobro raspoloženi Irin Šime Rabar, Katja Rabar i Elizabeta Košeto utjelovili su Tea, njegovu majku i baku, prikazujući da i zdravo može biti ukusno

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Detalj iz predstave (Snimio Dejan Štifanić)

Detalj iz predstave (Snimio Dejan Štifanić)


Da i manje forme mogu biti itekako poučne, zabavne i potaknuti dobro raspoloženje kod najmlađih, pokazala je i nova premijerna predstava Teatra Naranča "Zdrave navike".

Kroz čitavu predstavu naglašena je i didaktička poruka o zdravoj prehrani, važnosti tjelovježbe, što je dan-danas itekako važno. Sve je to učinjeno na zabavan način, da se nasmije djecu, da ih se oraspoloži, ali da ne zaborave na važnost poruke koju predstava donosi.

Teo je po svemu sudeći običan dječak. Živi s mamom, a često poslije škole odlazi i do bake - koju voli najviše na svijetu - možda baš zato što ona uvijek priprema za njega posebna jela i slasne deserte. Ali, kada njegova mama odluči promijeniti njihove prehrambene navike te se na Teovom jelovniku prvi puta nađe svježa riba, Teo se nađe u velikom problemu. Na taj je način predstavljen problem, odnosno situacija s kojom se suočavaju brojna djeca i mladi diljem svijeta - živi se sve užurbanije, i premda se sve više promoviraju zdrava hrana i važnost tjelovježbe, nerijetko upravo ta dobna kategorija preferira videoigrice i nezdravu hranu. Suprotan efekt i učinak.

Kroz predstavu se provlače savjeti stručnjaka poput smjernica Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Simpatična mlada ekipa Naranče, dobro raspoloženi Irin Šime Rabar, Katja Rabar i Elizabeta Košeto utjelovili su Tea, njegovu majku i baku, prikazujući kako i zdravo može biti ukusno, i to uz duhovite replike, puno scenskog pokreta, pa i pomalo plesa i zabavnih songova s duhovitim tekstom.

Irin Šime Rabar svježe je diplomirani glumac, a publika koja pohađa predstave ovoga Teatra već ga je više puta mogla vidjeti u raznim ulogama. Ovo je jedna od prvih njegovih glavnih uloga nakon diplome (iako je glumio i u božićnoj predstavi te u nekim obnovama predstave), te pokazao je još jednom da mu leže takve uloge za djecu, gdje je vrlo neposredan i razigran.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum