NOVA PREDSTAVA "OTKRILA" I TALENTIRANE MLADE GLUMICE

TEATAR NARANČA Matilda, Lucija i Elizabeta - nove kazališne nade

Matilda Nikić, Lucija Pajca i Elizabeta Košeto ostvarile su zapažene uloge u predstavi Gorana Mihovilovića "Moje istrijansko korona vjenčanje"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Matilda Nikić, Elizabeta Košeto i Lucija Pajca

Matilda Nikić, Elizabeta Košeto i Lucija Pajca


Nova predstava Teatra Naranča, za koju su svi termini rasprodani te uvedeni su i novi termini 21. i 27. ožujka u 20 sati "Moje istrijansko korona vjenčanje" prema tekstu Gorana Mihovilovića, a u režiji Majkl Mikolića, polučila je izniman uspjeh.

Svojim su se nastupom istaknule i tri mlade glumice, Matilda Nikić, Lucija Pajca i Elizabeta Košeto, pa je bio to i povod za razgovor s njima.

Matilda Nikić veli da je njezina ljubav prema glumi počela još u osnovnoj školi, kada dobiva priliku glumiti u završnoj božićnoj školskoj priredbi.

- Nedugo nakon pridružila sam se dramskoj skupini Teatra Naranče. Tamo sam dobila priliku kreativno se izraziti na razne načine, i fizički i psihički. I sama mogućnost stajanja i prisustvovanja na sceni bila je jedna velika prekretnica. Volim sve uloge u kojima sam glumila, a ova aktualna, gospođe Papak, trenutno mi je najdraža. Svaka uloga ima neku svoju čar. Ove godine mi se prvi put pružila prilika igrati predstavu za starije i potpuno je drukčije. Neke uloge su malo teže, potrebno je uložiti više truda i energije. Volim glumu, volim glumiti, sve je lakše s dobrom voljom. Osobno ne vidim glumu kao moj životni poziv, smatram da je potrebno jako puno strpljenja za takav poziv i da je to jako teško zanimanje. Nadam se da ću se, bez obzira na moj poziv, i u budućnosti baviti glumom bar kao hobijem, zaključuje Nikić.

Elizabeta Košeto počela je glumiti kao gošća kazališne predstave u ulozi plesačice. "Odmah sam odlučila ostati u kazalištu, ali prvenstveno plešući. Malo po malo sve sam se više približavala glumi i otkrila da me to ispunjava. Zadovoljstvo mi je raditi na novim predstavama i pomicati svoje granice. Voljela bih se naći u prilici da isprobam razne uloge. U predstavi "Moje istrijansko korona vjenčanje" dobila sam priliku isprobati nešto drugačije od uloga u dječjim predstavama, gdje sam većinom glumila djecu ili princeze, koje obožavam glumiti. Uloga Cece bila je malo zahtjevnija, ali jako mi je drago da sam se na kraju snašla. Uživam u toj ulozi baš zato jer znam da sam u nju uložila puno truda i rada. Planiram upisati akademiju i u potpunosti se posvetiti glumi. Već sam bila na prijemnim ispitima, nažalost, nisam uspjela proći, ali ne odustajem jer znam da se glumom želim baviti cijeli život. Sigurna sam da će se jednog dana moja upornost isplatiti, navodi Elizabeta.

- Još kao prvašić bila sam članica dramskoga studija i voljela sam s mamom posjećivati dječje kazališne predstave. U prvim školskim danima kao poklon od nonića dobila sam CD s filmom "Moje pjesme moji snovi". Nakon što sam odgledala i zaljubila se u taj film, nabavila sam si kostime i rekvizite, i uz film oponašala glavnu glumicu. Svakom gostu imala sam potrebu pokazati svoj performans i upravo tada počinje moja ljubav i zanimanje prema glumi. Godine 2015. prvi puta sam dobila priliku zaigrati na pozornici pred publikom i od tada se počinju nizati uloge u dječjim predstavama. I nakon šest godina sretna sam što sam prvi puta, ove godine, dobila ozbiljniji zadatak i ulogu za odraslu publiku u komediji "Moje istrijansko korona vjenčanje", koja mi je do sada najdraža. Jako sam ponosna i sretna što sam dio ovog projekta u kojem sam puno toga naučila i znam da će mi to koristiti u daljnjem stjecanju iskustva. U planu mi je nakon srednje škole upisati Akademiju dramske umjetnosti i u potpunosti se posvetiti glumi kao životnom pozivu jer se ispunjeno jedino osjećam na kazališnim daskama, veli pak Lucija Pajca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini