DANAS SLAVE ROĐENDAN

TEATAR NARANČA: Dvije predstave za prvo desetljeće rada

Ovo kazalište tijekom proteklih deset godina uvelike je razveselilo pulske i istarske mališane i one nešto starije, a na repertoaru su bile prilagodbe najpoznatijih svjetskih bajki, manje poznatih priča, kao i niz autorskih predstava

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Izmijesana bajka Teatra Naranca

Izmijesana bajka Teatra Naranca


Izvedbom predstave "Izmiješana bajka" danas u 18 sati, te sutra izvedbom predstave "Moje istrijansko korona vjenčanje" u 20 sati u prostorima Dječjeg kreativnog centra - bivšeg Pionirskog doma, Teatar Naranča obilježit će svoju 10. godišnjicu djelovanja.

Prepoznatljivost i gostovanja

Ovo kazalište tijekom proteklih deset godina uvelike je razveselilo pulske i istarske mališane i one nešto starije, a na repertoaru su bile prilagodbe najpoznatijih svjetskih bajki, manje poznatih priča, kao i niz autorskih predstava.

Teatar Naranča tijekom ljetnih mjeseci nastupa na ulicama i trgovima, te u sastavu brojnih proslava, fešta i događanja, a brojne su njihove predstave nagrađene. Isto tako brojni su glumci, režiseri i glazbenici sudjelovali u tim predstavama.

- Teatar Naranča iz Pule, umjetnička je organizacija registrirana pri Ministarstvu kulture RH, i upisana u "Očevidnik kazališta", čime garantiramo kvalitetan i provjeren umjetnički i kazališni sadržaj, za koji nije potrebno tražiti posebno odobrenje Ministarstva kako bi mogli pogledati predstavu. Svojim radom i djelovanjem od 2011. godine ispunili smo svoj primarni cilj – vratiti Puli dječje kazalište, ali otišli smo i korak dalje te se prometnuli u jednog od najznačajnijih pružatelja sadržaja za djecu na području cijele Istre. Tome u prilog govore brojke naših odigranih predstava koje su s početnih tridesetak predstava godišnje narasle do 254 odigrane predstave u 2019. godini. Naš rad prepoznali su diljem Istre pa smo tako česti gosti u mnogim gradovima i općinama u čitavoj Istarskoj županiji, a sve smo češći gosti kazališta diljem Hrvatske, kazao je Majkl Mikolić, jedan od osnivača kazališta.

Uz predstave, tu je i djelovanje Dramskog studija, a tu su i online narančaste radionice.

Brojna imena

Majkl Mikolić, Luka Juričić, Irin Šime Rabar, Katja Rabar, Ugo Korani, Petra B. Blašković, Monika Mihajlović, Katarina Baban, Teodor Tiani i brojni, brojni drugi glumili su i sudjelovali u tim predstavama. Tu je i brojno tehničko osoblje koje zaslužuje pohvale, kao i Sara Berčić, glasnogovornica i zadužena za odnose s javnošću.

"Pinokio", "Aladdin", "Trnoružica", "Pepeljuga", "Snjeguljica", "Snježna kraljica", "Heidi", Šegrt Hlapić", "Vlak u snijegu", samo su neke od predstava ovoga Teatra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini