DVIJE PREDSTAVE ZA BLAGDANE

TEATAR NARANČA: Božićna priča i kolačići Bake Mraz

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Teodor Tiani (Danilo MEMEDOVIĆ)

"Božićna priča" jedan je od najpoznatijih klasika engleske književnost, a to djelo prema tekstu Charlesa Dickensa dolazi u Teatar Naranča, u prostore Zajednice Talijana ove nedjelje, 1. prosinca u 18 sati

Čak dvije predstave priprema Teatar Naranča za blagdansko razdoblje. "Božićna priča" jedan je od najpoznatijih klasika engleske književnost, a to djelo prema tekstu Charlesa Dickensa dolazi u Teatar Naranča, u prostore Zajednice Talijana ove nedjelje, 1. prosinca u 18 sati.

Čangrizavi starac

Na početku priče upoznajemo Scroogea, čangrizavog starca bez imalo božićnog duha. Zbog njegova ponašanja, na Badnjak posjeti ga duh njegova preminulog poslovnog partnera, koji ga želi upozoriti na njegovo ponašanje te posljedice koje će ga snaći ako se ne promijeni. Poruči mu da će ga posjetiti tri duha, kako bi uz njihovu pomoć ponovno u sebi pronašao božićni duh. Prvi je Duh prošlih Božića, koji mu pokazuje usamljene Božiće koje je Scrooge proživljavao kao dijete.

Duh sadašnjosti ukazuje mu na to kako njegovi suradnici provode Božić u neimaštini te konačno posjećuje ga Duh budućnosti koji mu otkriva kako će završiti ukoliko se ne promijeni. Kratak je to sažetak ove prigodne blagdanske predstave ovoga teatra koji stalno nanovo uveseljava radoznale klince, ali i one malo starije zanimljivim naslovima.

Igraju: Majkl Mikolić, Katja Rabar, Luka Juričić i Elizabeta Košeto. Režija i adaptacija djelo su Majkla Mikolića, glazbu je odradio Teodor Tiani, a songove su otpjevali polaznici Čarobne frule. Kostimografija je povjerena Valentini Ferlin Živić, za scenski pokret je zadužena Katja Rabar, a za scenografiju Luka Juričić.

Izrada scenografije djelo je Fulvia Juričića, a izrada maske Lene Modrušan.

Kolačići

Tjedan kasnije na rasporedu su "Božićni kolačići Bake Mraz".

"Jeste li znali da je Baka Mraz, prije nego je to uopće postala bila izvrsna slastičarka. Kolačiće koje je ona radila oduševljavali su svakoga tko ih kuša. Upravo tako, oduševili su i Djeda Mraza koji nakon što je probao kolačić u Baku se Mraz i zaljubio", navedeno je u opisu ove predstave.

Glume Teodor Tiani i Gordana Šimić, tekst je napisala Dora Delbianco, režiser je Luka Juričić, za glazbu je zadužen Teodor Tiani, a za scenografiju Luka Juričić. Kostimografkinja je Valentina Ferlin Živić, a za scenski pokret je zadužena Katja Rabar.

Predstava traje 35 minuta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum