VEČERAS U 21 SAT

SAVIČENTA: Kolektiv Škvadra predstavlja projekt PLAŽA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Projekt nastaje prema konceptu, ideji i u režiji Aleksandra Švabića

Projekt nastaje prema konceptu, ideji i u režiji Aleksandra Švabića


Umjetnički kolektiv Škvadra u sklopu rezidencijalnog programa gostuje u Mediteranskom plesnom centru s ciljem istraživanja i rada na projektu PLAŽA. Spomenuti rad u nastajanju bit će predstavljen večeras u 21 sat u Svetvinčentu.

PLAŽA rastvara, uvećava, pikselizira događaje koji se odvijaju na lokaciji stvarne plaže i daje im priliku da postanu dramske situacije, koreografije. Plažu nazivamo društvenom intimom, mjestom postavljanja socijalnih normi i društvenog konsenzusa u čemu otkrivamo mogućnost da svaki detalj postane prilika za plesno-dramsko oblikovanje.

Projekt nastaje prema konceptu, ideji i u režiji Aleksandra Švabića, asistent režije i voditelj scenskog pokreta je Damir Klemenić. Predstavu izvode i sukreiraju Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Margareta Firinger, Šimun Stankov, Marta Habulin, Una Štalcar-Furač i Nataša Kopeč. Glazbu potpisuje Ruaraidh Osborne, kostimografiju Mia Popovska i David Morhan, a produkciju Una Štalcar-Furač. Projekt nastaje kao suradnja dvaju umjetničkih organizacija Kova i Škvadra u suradnji s Teatrom ITD, Kazalištem Kamenjak i Mediteranskim plesnim centrom.

Predstava će premijerno biti izvedena 22. i 23. rujna u Teatru &TD u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of