DRAMSKI STUDIO INK

Plesna video predstava iz radionice Scenski pokret UNATOČ KORONI, KARAVAN JE SLOBODAN, PLES JE ŽIV!

| Autor: Zoran ANGELESKI
Ples je povezanost, ples je sloboda

Ples je povezanost, ples je sloboda


Predstavljajući se kao tabor koji putuje i koji traži svoje mjesto za stvaralaštvom, prepustili smo se nizu slučajnih odabira, trenutaka i situacija, kaže Andrea Gotovina, voditeljica radionice Scenski pokret Dramskog studija INK-a

"Teško bi bilo zamisliti kuću bez vrata, vrata zaustavljaju, ona odvajaju; s jedne strane smo ja, s druge strane ostalo", kaže se u eksperimentalnoj plesnoj 25-minutnoj video-predstavi "Karavan", snimljenoj u ruševnim nenadsvođenim i otvorenim objektima bivše austrougarske hidro baze na Puntiželi, čijom je projekcijom u velikoj dvorani Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula za 150-ak posjetitelja prezentirana radionica Scenskog pokreta Dramskog studija INK-a pod vodstvom Andree Gotovina.

Video predstavu premijerno su gledali i sami polaznici radionice koji su na kraju ustali iz gledališta, popraćeni snažnim pljeskom publike koja je, pak, bila diskretno razdvojena sukladno epidemiološkim mjerama.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja prezentacija je bila u video obliku; INK-ove radionice scenskog pokreta nisu stale već su pronašle svoj online put, a "Karavan" je iste večeri, u 21 sat, imao svoju online premijeru putem društvenih mreža INK-a.

foto

"Karavan" je plesni eksperimentalni video odgovor na dvomjesečnu izolaciju

"Karavan" je plesni eksperimentalni video odgovor na dvomjesečnu izolaciju.

- Predstavljajući se kao tabor koji putuje i koji traži svoje mjesto za stvaralaštvom, prepustili smo se nizu slučajnih odabira, trenutaka i situacija. Svaki je susret bio dogovor, generalna proba, te ujedno i sama premijera. Tijekom 25 minuta pratimo karavan koji putuje, traži svoje mjesto, useljava, biva u svojoj svakodnevici, iseljava i nastavlja. U svijetu prolaznosti i promjena, svaki je kraj novi početak, pojašnjava Andrea Gotovina.

"Karavanom" je zaključena prezentacijska večer, a prethodno su prikazana tri video uratka, i to "Ples je", petominutni video snimljen i montiran u povodu Svjetskog dana plesa, zatim "Hide and seek", dvominutni kolaž fotografija/ zadatak na temu stapam se s interijerom te "Probudi se"/ četverominutni video prikaz plesa ruku - rad s najmlađom skupinom scenskog pokreta. Ovi radovi ostvareni su tijekom rada s Dramskim studijom u vrijeme korone.

foto

Prizor iz video predstave

Režiju, koreografiju i montažu "Karavana" potpisuje Andrea Gotovina u suradnji s izvođačima, a oni su Alja Erjavec, Donata Butković, Jan Franjul, Karla Medakov, Lana Crnogorčić, Lara Kapeloto, Leonarda Sep, Manuela Rosi, Mark Marić, Mate Jakov Frančula, Melissa Malešević, Michelle Salome Kursar, Nina Peruško, Nina Sebastijan, Noa Pavlinović, Noah Cvijanović, Nola Kliček, Sarah Klešin, Tara Buić, Tisa Kliček i Zoja Poropat. Tekst je čitala Mirjana Andrić, a glazbu i montažu zvuka odradio je Carlos Andres Fagin.

Završit ćemo tekstom koji otvara video rad "Ples je" - ples je povezanost, ples je traženje, ples je pokret u vremenu, ples je sloboda, zabava, prijateljstvo, ples je intuitivan i promjenljiv, ples je živ.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater