S RADOM POČINJU 1. LISTOPADA

Dramski i Plesni studio INK upisuje nove članove: Aktivnosti kojima se razvija GOVOR, IZRAŽAVANJE I STVARALAŠTVO

Scenski pokret potiče razvijanje pozitivne slike o sebi i jačanje samopouzdanja, potiče maštu i kreativnost u izražavanju emocija, raspoloženja i ideja koristeći se tijelom i pokretom kao glavnim alatom

| Autor: Mladen RADIĆ
Radionice plesa (Snimio Dario Družeta)

Radionice plesa (Snimio Dario Družeta)


Dramski i Plesni studio INK poziva sve zainteresirane, stare i nove članove, djecu, mlade i odrasle, ljubitelje kazališne umjetnosti da im se pridruže u novoj sezoni. Obrazac upisa novih članova u Dramski i Plesni studio INK u sezoni 2021./22. može se naći na https://forms.gle/pffcRDZJYCLc2yU38. Rad Studija započinje 1. listopada, a svi članovi bit će obaviješteni na vrijeme o rasporedu rada.

Scenske igre

Radionica Scenske igre namijenjena je djeci, osnovnoškolcima od 1. do 4. razreda. Kroz igre, vježbe i improvizacije, upoznavanjem djece sa scenskim stvaranjem i izvođenjem, te nekim kazališnim pojmovima i dramskim tehnikama. Pored osnovne dramske aktivnosti igre, upoznavat će ih i s dramatizacijom prema predlošcima bajki, basni, ili priča nastali iz improvizacije, igrom uloga, pripovijedanjem, kao i razvijanjem kreativnosti u izvođenju jednostavnih dramskih zadataka. Aktivnostima se razvija govor, izražavanje i stvaralaštvo istovremeno s razvijanjem vlastitog promišljanja svijeta koji ih okružuje. Grupe imaju susrete jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Dramski praktikum namijenjen je polaznicima osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda, i srednjoškolcima. Kroz složenije vježbe, uz primjenu raznih tehnika i metoda (improvizacija, kazalište slika, forum kazalište, kreativno pisanje, rad na priči, liku, ulozi) u dramskom prostoru potiče se djecu i mlade na kritičko promišljanje i kreativno rješavanje problema. Rad se bazira na stvaralačkom procesu. Nastoji se polaznike upoznati s teorijom i praksom određenih povijesnih kretanja unutar kazališne umjetnosti. Cilj rada je angažirati polaznike u stvaranju, promišljanju i izražavanju. Grupe imaju susrete jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Radionica scenskog pokreta namijenjena je mladima (starijima od 12 godina). Scenski pokret na kreativan i zabavan način istražuje pokret i komunikaciju kroz pokret kao i vlastiti osobni izraz osvještavajući elemente plesa i kompozicije; vrijeme, prostor, tijelo, kvaliteta, snaga… Na radionici se radi na razvijanju svijesti o vlastitom tijelu, snazi i fizičkoj spremnosti, razvoju vokabulara u neverbalnom izričaju, vježbanju pažnje i pamćenja te zajedničkom stvaralaštvu. Rad se ne bazira na plesnim tehnikama te plesno znanje nije potrebno.

Plesna terapija

Scenski pokret potiče razvijanje pozitivne slike o sebi i jačanje samopouzdanja, potiče maštu i kreativnost u izražavanju emocija, raspoloženja i ideja koristeći se tijelom i pokretom kao glavnim alatom. Radionicu je moguće pohađati kao zaseban program ili kao dodatak ostalim dramskim aktivnostima Dramskog i Plesnog studija INK. Radionica se održava jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Radionica kreativnog plesa spoj je kreativnosti i tjelesne aktivnosti, a namijenjena je odraslima. Djeluje terapeutski, pomaže pri opuštanju, povećava nivo energije i fizičke spremnosti i snage. Kreativan ples potiče emocionalno izražavanje i pronalaženje vlastitog, osobnog izraza kroz pokret. Rad se ne bazira na plesnim tehnikama te plesno predznanje nije potrebno. Različitim vježbama i zadacima na zabavan i zanimljiv način razvija se svijest o tijelu, potiče kreativnost i neverbalno izražavanje. Rad je baziran na tehnikama plesne improvizacije i eksploracije (snaga, vrijeme, prostor, tijelo) kao i elementima plesne terapije i tehnika Body-Mind Centeringa. Radionica se održava jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater