I POZNATI SU DOMA

PETRA B. BLAŠKOVIĆ Pulska glumica, ravnateljica Drame osječkog HNK-a: U kućnom okruženju je veselo, uživamo u svakodnevnom dokumentarcu uživo.  U Kazalištu smišljamo ŠTO ĆEMO I KAKO KAD SVE OVO ZAVRŠI"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Petra B. Blašković u predstavi "Sluškinje" (Dejan ŠTIFANIĆ)

Hrvatsko narodno kazalište Osijek priključilo se mnogobrojnim akcijama u širenju kulture preko društvenih mreža te malih ekrana. Svaki dan donosi nove izazove. Dramski ansambl snima spotove za akciju "Ostanimo doma/Ostanimo kod kuće", naše se predstave emitiraju na Slavonskoj televiziji, kaže Petra B. Blašković, ravnateljica Drame osječkog HNK-a

Poznata pulska glumica s osječkom adresom Petra B. Blašković prije otprilike godinu dana imenovana je ravnateljicom Drame Hrvatskog narodnog kazališta Osijek. Ovih smo dana porazgovarali smo s njom, inače iznimno hiperaktivnom, o tome kako provodi dane kod kuće, a njezin dom je sada Osijek.

Brojne radne obveze

- Od samog početka ovog izvanrednog stanja vrijeme kod kuće ispunjeno je zapravo velikim brojem radnih obveza. Hrvatsko narodno kazalište Osijek priključilo se mnogobrojnim akcijama u širenju kulture preko društvenih mreža te malih ekrana. Svaki dan donosi nove izazove. Dramski ansambl snima spotove za akciju "Ostanimo doma/Ostanimo kod kuće", naše se predstave emitiraju na Slavonskoj televiziji te na portalu Večernjeg lista, imamo pravu produkciju dramskog programa dva puta tjedno pod nazivom "Umjetnost iz karantene", također na Slavonskoj televiziji. S glumcima mog ansambla imamo telefonske konzultacije, oni u svojim domovima imaju probe te snimaju poeziju, monologe pa čak i dijaloge, jer imamo u ansamblu i bračne parove. Upravo smo se uključili i u akciju Udruge "Zamisli" te snimamo videa "Kavica s glumcem/glumicom". Pišemo natječaje, obnavljamo uloge repertoarnih predstava i smišljamo što ćemo i kako kada se sve ovo završi, ističe Petra.

- Obitelj mi je raštrkana, tako da se stalno čujemo kako bismo se osjećali bliže, a u samom kućnom okruženju je veselo. Tri čovjeka i šest ljubimaca pod jednim krovom... ludnica. Naime kćer je s nama, ona je inače u Zagrebu na studiju pa je naravno sa sobom donijela i macu... Upoznavanje s naših pet ide postupno, uživamo u svakodnevnom dokumentarcu uživo.

Vrt i ljubimci

Ljubimci daju posebnu toplinu domu i to me uveseljava. Imam sreću da imam malo dvorište pa vrtlarim i to me opušta. Ne izlazimo iz kuće uopće, osim za nabavku hrane i šetnju s psima. Mislila sam da ću imati puno vremena, ali mi je zapravo dan vrlo ispunjen radnim obvezama tako da dani brzo prolaze. Pratim predstave online, smišljam i razmišljam o budućim planovima. Brine me i neizvjesnost oko nadolazeće sezone vezane za moje djelovanje unutar kulturnog turizma u Istri, ali trudim se razmišljati pozitivno i svejedno planirati. Prije ili kasnije i ovo će proći pa ćemo se vratiti našim životima, predstavama, publici. Treba samo izdržati, zaključuje Petra.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini