KAZALIŠTE ULYSSES

PAWLIKOWSKI NA BRIJUNIMA: Poznati glumci i režiseri posjetili tabor brijunskog kazališta

Uz Pawlikowskog i njegovu suprugu, top-model Malgosiu Belu, na Brijunima su bili i član pulskog žirija Danilo Šerbedžija, snimatelj Mirko Pivčević, te direktorica Chicago international film festivala Mimi Plauche

| Autor: Jurica Körbler
Susreti na kultnoj terasi (Snimio Jurica Körbler)

Susreti na kultnoj terasi (Snimio Jurica Körbler)


Poljski oscarovac Pawel Pawlikowski, koji je predsjedao žirijem Pulskog filmskog festivala, s cijelom ekipom filmadžija iz Pule posjetio je Brijune, družeći se s ekipom Ulyssesa koja užurbano priprema premijeru Ionescovog "Nosoroga".

Dugi razgovori

Uz Pawlikowskog i njegovu suprugu, top-model Malgosiu Belu, na Brijunima su bili i član pulskog žirija Danilo Šerbedžija, snimatelj Mirko Pivčević, te direktorica Chicago international film festivala Mimi Plauche. Domaćini, osnivač kazališta Rade Šerbedžija, umjetnička direktorica Lenka Udovički i ravnatelj dr. Duško Ljuština ugostili su i glumicu Zrinku Cvitešić i njenog supruga Niku Kranjčara, te Anu Gojanović, direktoricu agencije Priredba.

Kao i uvijek kada se na Brijunima nađu umjetnici, bio je to povod dugim razgovorima o kazalištu, filmu, brojnim projektima, na kultnoj terasi Ulyssesa, na kojoj su se u dvadeset i jednoj sezoni Kazališta Ulysses izredali mnogi slavni glumci i redatelji, ljudi iz svijeta kazališta i filma.

Pawlikowski je s posebnim oduševljenjem razgledao Brijune, koji bi i ovog ljeta bili bez Ulyssesa samo jedan od otoka bez posebnog života i živosti.

Sam redatelj kaže da danas Brijune u svijetu prati glas ne samo mjesta gdje je Josip Broz Tito primao svjetske moćnike i vodio politiku nesvrstanih, otoka nevjerojatne ljepote, već i kao kazališnog središta koje je proslavio Ulysses.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo čuti kako se odvija ovogodišnja sezona Ulyssesa, posebno rad na "Nosorogu", rekao je slavni redatelj, koji je prije Pulskog festivala bio gost i na prvom Ponta Lopud festivalu, održanom na otoku Lopudu.

Posebni uvjeti

Domaćini su ugledne goste upoznali i s uvjetima rada Kazališta Ulysses na Brijunima, koji naravno nisu idealni, ali i u takvim okolnostima rade se vrhunske predstave. Ova sezona, druga po redu u godinama pandemije, odvija se i u posebnim epidemiološkim uvjetima, a zanimanje publike je izuzetno veliko.

Ambiciozni program 21. sezone trebao bi trajati sve do kraja kolovoza, a svakako posebno uzbuđenje vlada oko premijere "Nosoroga".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of