NAJAVLJENA I PREMIJERA

NOVOSTI IZ PULSKE KAZALIŠNE KUĆE: Luka Mihovilović umjetnički voditelj Istarskog narodnog kazališta

Luka Mihovilović, koji će sada obnašati i novu funkciju, izrazio je svoje zadovoljstvo što na novoj funkciji debitira upravo uz ovu predstavu za djecu, blagdansku predstavu, jer su njegovi početci bavljenja glumom vezani upravo uz ovo kazalište i njegov Dramski studio

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Luka Mihovilović (Snimio Danilo Memedović)

Luka Mihovilović (Snimio Danilo Memedović)


Posljednja ovogodišnja premijera pulske kazališne kuće te umjetnički voditelj predstavljeni su na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Umjetnički voditelj, što je nova funkcija u ovome kazalištu, bit će glumac Luka Mihovilović, a premijerni naslov, prema poznatoj bajci Hansa Christiana Andersena "Ružno pače", bit će upriličen 10. prosinca u 18 sati, a reprizno 11. prosinca u 11 sati.

Veći broj gledatelja

- Drago mi je da upravo predstavom za djecom završavamo ovu godinu i prvi dio sezone. Ova nam je godina bila bolja od prošle, a nadam se da će nam iduća biti još bolja u svemu. Od kada se prema odluci Stožera ulazi uz covid-potvrde, povećali smo broj gledatelja, tako da smo smanjili prazne stolice i prazne redove između gledatelja, ali se i dalje pridržavamo vih epidemioloških mjera, kazala je ravnateljica kazališta Gordana Jeromela Kaić.

Luka Mihovilović, koji će sada obnašati i novu funkciju, izrazio je svoje zadovoljstvo što na novoj funkciji debitira upravo uz ovu predstavu za djecu, blagdansku predstavu, jer su njegovi početci bavljenja glumom vezani upravo uz ovo kazalište i njegov Dramski studio.

- Posebno mi je drago da je na programu ovo Andersenovo djelo u režiji i koreografiji Andree Gotovina. Jednom prilikom, kada su upitali Andersena zašto ne napiše svoju autobiografiju, kazao je da je to već napisao, i da se to djelo zove "Ružno pače". Nastojimo što više poticati uvažavanje različitosti, razumijevanje drugog i drukčijeg, a na našim društvenim platformama pokazujemo i kako je puno poznatih ličnosti tijekom djetinjstva imalo probleme s prihvaćanjem, Lady Gaga imala je primjerice problema zbog kreštavog glasa i velikog nosa. Premijera predstave bit će 10. prosinca u 18 sati, a ne za Svetog Nikolu, kao što je to uobičajeno našim blagdanskim predstavama i kao što je već najavljeno, zbog samoizolacije naših "pačića", kazao je Mihovilović.

Veliki interes

Andrea Gotovina kazala je da joj je taj naslov jednostavno došao, te da je predstavu postavila na način kako bi to pročitala sinu, a predstava je ispričana pokretom i tekstom. Ansambl se, kazala je, vrlo brzo uhodao, vrlo su brzo sve shvatili i snašli se, i svi su jako lijepo surađivali te djeca se silno vesele premijeri.

Navedeno je da za tu predstavu vlada veliki interes vrtića i škola, da se prijavilo oko 2.000 djece, a za njih će organizirane predstave biti u siječnju i u ožujku.

Autor glazbe Carlos Andres Fagin kazao je da mu je proces kreiranja glazbe ovdje bio vrlo prirodan, da je bilo lako i zanimljivo raditi s Andreom jer ona zna što hoće, i ta predstava traži puno emocija.

Asistentica pri projektu je Zoja Poropat, za koju su svi prisutni istaknuli da može iskočiti iz uloge u ulogu bez ikakvih problema. Poropat je istaknula veliko zadovoljstvo što je dio ovoga projekta.

Ravnateljica Jeromela Kaić najavila je bogat koncertni program do kraja prvog dijela sezone, od koncerta posvećenog Astoru Piazzolli, do operete Šišmiš i tradicionalnog božićno-novogodišnjeg koncerta u izvedbi riječkog HNK-a.

Foto

Na konferenciji za novinare predstavljena je predstava "Ružno pače": Carlos Andres Fagin, Luka Mihovilović, Gordana Jeromela Kaić, Andrea Gotovina i Zoja Poropat (Snimio Danilo Memedović)

Glumci

U predstavi "Ružno pače" igraju Mark Marić, Noa Pavlinović, Michelle Salome Kursar, Anika Pavlinović, Geo Petrović, Lucas Angelini, Nika Gorčki, Lina Šuran, Saša Marković, Petra Mohorović, Zora Cvijanović, Vito Floričić, Rina Renier, Katja Honović, Lucia Ostojić Vitjuk, Noah Cvijanović, Lena Devedžić, Lucija Radolović, Matea Kontošić i Tereza Mišan. Glas pripovjedača je onaj Luke Mihovilovića.

Umjetnički voditelj

Luka Mihovilović prvenstveno je glumac, iako je u svom angažmanu u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u kojem je zaposlen, pokazao da zna i režirati. Kada se radi o ulogama, jednako je vješt u onim komičnim, kao standardni pozitivac, ili kao uvjerljivi, opaki negativac, što je kritika više puta istaknula. Njegovi početci vezani su uz rad Dramskog studija, gdje je ostvario čitav niz predstava. Uskoro će javnosti predstaviti svoje projekte u funkciji umjetničkog voditelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of