AUTORSKA PREDSTAVA

NOVI PROJEKTI PULSKE GLUMICE. Premijera monodrame "Drama iza drame" Romine Vitasović Lučić i Ivane Peroš

  Kazališna družina Rondo najavljuje prvu produkciju, autorski projekt, monodramu "Drame iza drame" Romine Vitasović Lučić i Ivane Peroš, čija će premijera biti u srijedu u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo u Zagrebu u 20 sati

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Fotografija Romine Vitasović Lučić na plakatu predstave (snimio Siniša BAYT)

Fotografija Romine Vitasović Lučić na plakatu predstave (snimio Siniša BAYT)


Pulska glumica Romina Vitasović Lučić, koja je bila i prva glumica koja je od ponovnog otvorenja pulske kazališne kuće i njegovog Dramskog studija diplomirala, predstavit će se svojom autorskom predstavom zagrebačkoj publici.

Naime, Kazališna družina Rondo najavljuje prvu produkciju, autorski projekt, monodramu "Drame iza drame" Romine Vitasović Lučić i Ivane Peroš, čija će premijera biti u srijedu, 4. svibnja u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo u Zagrebu u 20 sati.

- "Drame iza Drame" je autorska monodrama inspirirana anegdotama i specifičnim situacijama koje su se skupljale kroz godine profesionalnog djelovanja u kazalištu. Kroz različite karaktere petoro osebujnih umjetnika, koji sudjeluju u procesu nastanka predstave, glumica progovara o raznim stereotipnim razmišljanjima, ali i istinskim boljkama koje obično prate scensko stvaranje.

Ona se kroz monologe transformira, otvoreno razotkrivajući mnoge nesporazume i zavrzlame. Ova predstava ima za cilj publici pojasniti neke od razloga "drama" iza kulisa koje je, čini se, neminovno proći prije no što se, svečano i u punom sjaju, predstava ne utjelovi na premijeri, navedeno je u najavi za ovu predstavu.

Režiju potpisuje Ivana Peroš, a glumi Romina Vitasović Lučić.

Fotografije i idejno rješenje plakata potpisuje Siniša Bayt. Organizatori zahvaljuju Pogonu Jedinstvo, Udruzi Praktikum, posebno Anđelki Budić i Ladi Bonacci.

Romina Vitasović Lučić je prije četiri godine režirala u pulskom Teatru Naranča predstavu "Vuk i sedam kozlića", a glumila je i u filmu "Pula" Andreja Korovljeva, čije je snimanje nedavno završeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater