PRIZNANJE

Nagrađena pulska koregrafkinja i pedagoginja Plesnog studija Istarskog narodnog kazališta: ANDREI GOTOVINA NAGRADA ZVJEZDANA LADIKA ZA NAJBOLJI PLESNI I PEDAGOŠKI RAD

Nagradu Zvjezdana Ladika za najbolji plesni i pedagoški rad u predstavi "Beskrilci u oblacima" Andrei Gotovina dodijelio je stručni žiri u sklopu 23. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej koji se održao u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci

| Autor: Mladen RADIĆ
PULA, 04.12.2017. - INKx, KAZALISTE, PRESICA, PREDSTAVA "ENI", ANDREA GOTOVINASnimio Neven LAZAREVIC

PULA, 04.12.2017. - INKx, KAZALISTE, PRESICA, PREDSTAVA "ENI", ANDREA GOTOVINASnimio Neven LAZAREVIC


Andrea Gotovina, koreografkinja i pedagoginja Plesnog studija Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, osvojila je Nagradu Zvjezdana Ladika za najbolji plesni i pedagoški rad u predstavi "Beskrilci u oblacima". Nagradu joj je dodijelio stručni žiri u sklopu 23. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej koji se održao u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Izvrsnost

"Nagrada za najbolji plesni i pedagoški rad Zvjezdana Ladika jednoglasno se dodjeljuje Andrei Gotovini za izuzetno promišljen rad i vođenje plesnog ansambla predstave 'Beskrilci u oblacima' Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta u Puli, koju zbog covid neprilika nismo imali mogućnost vidjeti uživo, već putem video snimke. Odličan pedagoško-koreografski rad Andree Gotovine ogleda se u originalnosti odabira teme i pristupa radu na procesu nastanka predstave, na oblikovanju sadržaja iz zapažanja, te na koreografiji nastaloj kroz dijalog s izvođačima. Virtuozna kombinacija koreografije i plesačke interpretacije prožetih odličnom glazbom ostavlja dojam izuzetno promišljenog i posvećenog pedagoškog angažmana na predstavi", stoji u obrazloženju žirija koji su činili Tanja Novak, Kristina Paunovski i Igor Tretinjak.

Foto

U INK-u smatraju da je ova nagrada "još jedno veliko priznanje za pedagoški rad i izvrsnost koju ovo kazalište već dugi niz godina postiže u stvaranju sadržaja i predstava za djecu i mlade".

U predstavi, u staroj postavi, su nastupile Mirjana Andrić, Nina Peruško, Lana Crnogorčić, Mark Marić, Alja Erjavec, Noa Pavlinović, Karla Medakov i Michelle Salome Kursar. Nova podjela predstavit će se za desetak dana u Varaždinu na Kliker festivalu, a nju čine Lucija Blagonić, Mark Marić, Noa Pavlinović, Petra Mohorović, Saša Marković i Zora Cvijanović.

Jednoglasno

"Sve predstave odlikovao je dobar do odličan rad dramskih pedagoga i, ono što nas je posebno razveselilo, velika motiviranost mladih sudionika u susretu sa scenom i gledateljima te na razgovorima i druženjima na okruglim stolovima", stoji u priopćenju žirija gdje se napominje da su se u konkurenciji od osam predstava, kvalitetom izdvojile tri predstave, i sve su nagrade dodijeljene jednoglasno.

Nagrada za najbolji dramski i pedagoški rad Zvjezdana Ladika dodijeljena je Anđeli Ćurković-Petković i Ireni Bausović Tomljanović za odlično vođenje velikog ansambla predstave Tvornica čokolade dramsko-lutkarske radionice "Donatolina 1", Kazališta lutaka Zadar. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je Dramskom studiju Dada Kazališne družine Pinklec za predstavu "Kralj Lear", rađenu prema djelima Williama Shakespearea i Ulricha Huba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom