GOSTOVANJE

Koraljka Begović u Kazalištu Dr. Inat: PREDSTAVA "FUNERAL FOR MY 20'S" U ROJCU

| Autor: Mladen RADIĆ
Iz predstave "Funeral for my 20's"

Iz predstave "Funeral for my 20's"


Večeras u 20 sati u Kazalištu Dr. Inat na 3. katu Rojca održat će se gostovanje predstave "Funeral for my 20's" u izvedbi Koraljke Begović.

"Kažu da jednom kada održiš sprovod, možeš krenuti dalje. U svojoj 29. godini zabilježila sam mnoge događaje koje sam proživjela, a koji su mi se učinili da simboliziraju moje dvadesete. Svaka pjesma je priča, svaka scena predstavlja neki događaj, a sve što se događa na pozornici već se dogodilo. Publici se prikazuje samo djelić uspomena koje predstavljaju ovo razdoblje za sve nas. Jedna godina u životu, posljednja godina jedne ere, ponovno proživljena i prikazana na sceni. Riječ je o proučavanju naše mladosti, boli, pogrešaka i, kako vrijeme odmiče, sve boljih odabira. O iskapanju prošlosti da bismo je jednom zauvijek pokopali", kaže autorica.

U predstavi se koristi glazba Crystal Castlesa, Aarona Nevillea, The Smithsa, The Velvet Undergrounda.

Predstava je izvorno osmišljena s plesačicom Susanne Grau, a prvi put je zaživjela na sceni 2013. na festivalu Katalyst u njemačkom Kölnu. Taj komad ponovno je postavljen 2016. s plesačicom Molly Johnoson u Kanadi i 2019. s Koraljkom Begović u Hrvatskoj.

Gostovanje u Puli realizira se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, a ulaz je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater