NOVI DATUM

IZ PROGRAMA ZAJC U INK: Balet "Plamteća voda" 22. veljače u Puli

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Prizor iz baleta "Plamteća voda"

Prizor iz baleta "Plamteća voda"


Balet "Plamteća voda" iz programa Zajc u INK, umjesto najavljenog datuma 12. veljače, gostovat će u pulskoj kazališnoj kući u ponedjeljak, 22. veljače u 20 sati.

Koreograf je Andonis Foniadakis, a plesači Emanuel Amuchástegui, Marta Kanazir, Ksenija Krutova, Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Carlos Huerta Pardo, Tilman Patzak, Morgan Perez, Nicola Prato, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Marta Voinea Čavrak i Svebor Zgurić. Alternacije su Maria del Mar Hernandez i Michele Pastorini.

Voda je veličanstvena u svojoj dualnosti; pogubno je lijepa u svojim kontrastima; element je koji nas, ako joj se prepustimo, može potpuno opustiti i umiriti, ali nas jednakom lakoćom može uništiti i sve što poznamo opustošiti.

Koreografija Andonisa Foniadakisa usredotočuje se na kontrastnu prirodu vode; na reakcije i adaptacije ljudskog tijela na prisutnost vode, ne zaboravljajući pritom na njezin emocionalni utjecaj na ljudsku dušu.

Stoga će se uz fizičke aspekte interakcija između ljudskog tijela i vode, istražiti i metaforički aspekt vode preko kojega se ona, primjerice, koristi i kao referentna točka za opis ljudskih karaktera i životnih situacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum