DANAS I SUTRA

ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE: Predstava "Bog masakra" uz Svjetski dan kazališta

| Autor: Mladen RADIĆ
U predstavi glume Darko Japelj, Luka Mihovilović, Nika Ivančić i Dean Krivačić (Snimio Dejan Štifanić)

U predstavi glume Darko Japelj, Luka Mihovilović, Nika Ivančić i Dean Krivačić (Snimio Dejan Štifanić)


Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula obilježava Svjetski dan kazališta reprizama predstave "Bog masakra" autorice Yasmine Reze u režiji Renate Carole Gatice u subotu u 20 sati, uoči dana, te na Svjetski dan kazališta, u nedjelju, također u 20 sati. U predstavi glume Darko Japelj, Luka Mihovilović, Nika Ivančić i Dean Krivačić.

"Drama 'Bog masakra' očišćena je od suvišnih psihologizama, na sceni su samo međuljudski odnosi, interakcije likova koji malo pomalo gube osobine dobro obrazovanih, kulturnih i pristojnih ljudi. Skidaju se do gola otkrivajući svoje slabosti, nedostatke, proturječja, frustracije, egoizme, mržnju i društvene predrasude. Građanski, urbani prostor postaje borilište. Dva para čine neskladni kvartet čiji protagonisti iznose na vidjelo razne teme i varijacije o nesuglasicama, ogorčenjima, mržnjama, o međusobnom preziru.

Ritam i preciznost dijaloga precizno portretira četiri bića s njihovim pogreškama i lažima koje si izgovaraju ne bi li zadržali postojeće stanje i ostali suvremeni likovi 'naprednog' društva prepunog sumnji i sivih zona za koje se pretvaraju da ih ne vide. Sve u svemu, 'Bog masakra' je predstava o banalnosti života koja, puna političke korektnosti, izranja u duboku egzistencijalnu prazninu", kaže redateljica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater