NOĆ PERFORMANSA

FESTIVAL IZVEDBENE UMJETNOSTI: Predstavom Jasne Jasne Žmak počinju Ganz nove Perforacije

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Jasna Jasna Žmak (Snimio Dejan Štifanić)

Jasna Jasna Žmak (Snimio Dejan Štifanić)


Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa te site-specific događaj Noć performansa, nakon Zagreba dolaze i u Rijeku od 29. do 31. listopada.

Festival počinje danas u 20 sati u velikoj dvorani Filodrammatice izvedbom plesne predstave "Playing reality", Koraljke Begović i Jasne Jasne Žmak, koja za svoje ishodište uzima svima znane dječje igre te ih transformira u plesne sekvence gradeći kompleksnu rekonstrukciju poznatog svijeta igara. Na popratnom programu u 18 sati u prostoru studija Kamov održat će se panel o prednostima i izazovima sudioničkog upravljanja u kulturi kao dio diskurzivnog programa Mreže izvedbenih umjetnosti.

Drugu plesnu večer, u petak, 30. listopada na istom mjestu i u isto vrijeme, obilježit će predstava koja je 2018. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini – "Tamo vani i ovdje unutra", Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad.

U sklopu site-specific programa, poznatoj Noći performansa, podnaslovljenoj "Sve je moguće" osim nemogućeg prostora za performans, koja se bavi istraživanjem novih prostora za performans i društvene odnose, 31. listopada Udruga Domino predstavlja umjetnike i njihove instalacije, performanse, prostorne intervencije i akcije u javnom prostoru te modele interakcije, komunikacije i participacije s publikom koje pružaju nove perspektive u odnosu na kulturno-društveno-politički kontekst te eksperimentiraju s umjetničkim formama i poetikama.

Svoje radove izvest će Nika Bokić (Bezopasni zagrljaji/Noli me tangere), Antonio Grgić (Spomenici sviraju) i Petra Mrša (Landscape & Lekcija) na nekoliko lokacija užeg centra Rijeke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater