OD 17. DO 23. PROSINCA U PULI

DANI KAZALIŠTA DR. INAT: Predstave, književne i filmske promocije

Program u petak u 20 sati otvara predstava "Blanž rola" u režiji Sabine Aličić Butković, a ta će predstava biti uprizorena i na zatvaranju Dana Kazališta Dr. Inat 23. prosinca u 20 sati * U subotu, 18. prosinca, u 19 sati održat će se predstavljanje zbirke pripovjedaka i poezije "Nisam se pripremila" pulske književnice Snježane Akrap Sušac, a   21. i 22. prosinca predstavlja se Festival suvremenih umjetničkih praksi Treća koza

| Autor: Mladen RADIĆ
Sabina Aličić Butković u jednoj od Inatovih predstava (Snimio Dejan Štifanić)

Sabina Aličić Butković u jednoj od Inatovih predstava (Snimio Dejan Štifanić)


Dani Kazališta Dr. Inat održat će se od petka, 17. prosinca, do četvrtka, 23. prosinca, u Puli. Na rasporedu su predstave, predstavljanje knjige i projekcije umjetničkih radova, a svi programi održat će se u sjedištu Kazališta Dr. Inat na trećem katu Rojca.

Čistoća, jasnoća, bistrina, mir i dobrota

Program će danas u 20 sati otvoriti predstava "Blanž rola" u režiji Puljanke Sabine Aličić Butković, a ista predstava bit će uprizorena i na zatvaranju Dana Kazališta Dr. Inat u četvrtak 23. prosinca, također u 20 sati.

"Bijela je posebna boja koju neki i ne smatraju bojom, a njena simbolika je vrlo snažna. Čistoća, jasnoća, bistrina, mir i dobrota, sve se to vezuje uz bijelu boju. Ljudi koji je vole teže ka duhovnom, imaju uvide u početak i kraj, jasno znaju povezati uzroke i posljedice, a nerijetko su puni vrlina. Tko voli bijelo obično je mirniji tip i voli da mu je sve u životu jasno. Također ima smisla i za filozofiju. Ja sam sve, samo ne to. Ona voli bijelu boju. Ja zapravo uopće ne volim bijelo", kaže Sabina Aličić Butković, koja u predstavi "Blanž rola" i nastupa uz Vladimira Butkovića.

U subotu, 18. prosinca, u 19 sati održat će se predstavljanje zbirke pripovjedaka i poezije "Nisam se pripremila" pulske književnice Snježane Akrap Sušac. Uz autoricu, na predstavljanju će sudjelovati Vladimir Butković i Maja Gregorović.

Naš odnos s prirodom i drugim vrstama

Dani Kazališta Dr. Inat se nastavljaju u utorak i srijedu, 21. i 22. prosinca, kada će se predstaviti Festival suvremenih umjetničkih praksi Treća koza te će u utorak u 20 sati premijeru svoje predstave "Bear with me" imati pulska umjetnica Irena Boćkai. Riječ je o predstavi koja je njen diplomski rad.

"'Bear with me' je izvedba o stvaralačkom procesu rada na autorskoj predstavi u čijem su fokusu polarni medvjedi. Naslov predstave ovdje semantički aludira na najvećeg kopnenog predatora i morskog sisavca, ali i na imperativ publici da bude strpljiva s autoricom koja se u izvedbi pokušava transformirati u polarnog medvjeda. Predstava se izvodi u formi izvedbenog predavanja koje spaja umjetničko i akademsko s ciljem prijenosa znanja. U predstavi je u poziciji onog koji to znanje prenosi autorica koja tijekom trajanja izvedbe poprima obrise neljudskog aktera, polarnog medvjeda, koji nastupa u poziciji ljudskog aktera te na taj način dobiva jezik kojim progovara o gubitku svojega prirodnog staništa i sve težeg pronalaska hrane uslijed klimatskih promjena. Tematski okvir predstave čini bioetičko, ekološko, psihoanalitičko i sociološko promišljanje našeg odnosa s prirodom i drugim vrstama", kaže Irena Boćkai o predstavi.

U srijedu, 22. prosinca, u sklopu predstavljanja Treće koze u 20 sati održat će se projekcije pet digitalnih umjetničkih radova, a bit će prikazani: "Odbačeni" Lucije Marin, "Imagine" Josipa Pratnemera, "Pozdrav Suncu" Vjerana Vukašinovića, "Morsko dno" Lucije Frgačić i "Life after sun" za koji autorstvo potpisuju Kazalište Dr. Inat i Vanja Zaimović.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini