PRVI KAZALIŠNI FESTIVAL MALIH FORMI

BEMBO FEST: Plesna predstava "Sabmarine, Individue/t/" večeras u Balama

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Bembo fest

Bembo fest


Prvi kazališni festival malih formi Bembo Fest u Balama večeras u 21 sat na Trgu Tomaso Bembo ugostit će plesnu predstavu "Sabmarine, Individue/t/", čiju koreografiju potpisuju Lara Frgačić i Endi Schrotter, a oni su i izvođači. Riječ je o autorsko-istraživačkom projektu koji "predstavlja prvu u nizu očekivanih suradnji dvoje mladih plesača koji nastoje primijeniti stečena znanja prikupljena za vrijeme studiju suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i koreografske alate dosad stečene kroz rad s raznim domaćim i stranim koreografima

Osluškujući i usklađujući međusobne interese, Lara i Endi generirali su materijal koji ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko. Njihovo specifično viđenje suvremene plesačko-izvedbene prakse dovelo ih je do predstave koja nastoji prikazati kompleksan odnos do kojeg bezuvjetno dolazi kada se dvije individue nađu u istom fiktivnom prostoru odnosa iz kojeg ne mogu izaći."

Predstava "Individue(t)" nastala je u SABMARINE produkciji u suradnji s programom Koreospektar Zagrebačkog plesnog centra.

Dramaturgiju potpisuje Marija Androić, autor glazbe je Jan Kozumplik, a svjetlo oblikuju Luka Črnelč i Marino Frankola. Režiju video materijala potpisuje Lovro Mrđen uz snimatelja Leona Žilavog. Producenti predstave su Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković.

Prvi kazališni festival malih formi Bembo Fest, svakog četvrtka od sredine lipnja do sredine rujna, donosi recentne predstave iz međunarodnog programa "izabrane prema kriteriju da izvođači - glumci potiču u sebi i publici potrebu za avanturom, za istraživanjem novih, neotkrivenih prostora čovječnosti, ljepote i smisla". Ulaz na predstave je besplatan. Organizatori Festivala Bembo su Teatar Fort Forno, Općina Bale i Turistička zajednica Općine Bale, a pokrovitelji Mon Perin d.d. i Glas Istre. Cijeli je program dio Prvog art simpozija u Balama. Sve informacije mogu se pronaći na internetskim portalima www.bale-valle.com i www.bale-valle.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of