humoristična predstava

Premijera "Una fameia de mati" održana je u Novigradu

| Autor: Glas Istre
Komična priča prati zbivanja tipične novigradske obitelji

Komična priča prati zbivanja tipične novigradske obitelji


Premijera dugoočekivane humoristične predstave "Una fameia de mati" održana je u Novigradu. Tijekom zimskih mjeseci predstavu su pripremali članovi novoosnovane dramske skupine Zajednice Talijana Novigrad pod vodstvom Cristine Fattori, predsjednice Zajednice Talijana, a ona je ujedno autorica scenarija i redateljica predstave.

Ova komična priča prati zbivanja tipične novigradske obitelji, ribara Tonija i njegove supruge Angele te članova njihove obitelji i prijatelja koji se neprestano dovode u kompromitirajuće situacije. Tako novi svećenik u mjestu biva zamijenjen za stripera, a sestrična za ljubavnicu i sve to netom prije samog čina vjenčanja.

Sjajnu glumačku postavu čine sve redom Novigrađani: Damjan Gasperini, Petra Legovic, Sandra Lubiana, Matteo Pugliese, Anna Maria Vivoda, Daniela Giurgiovich, Toni Zancola, Marco Fattori, Edo Zubalic i Maurizio Barbo koji je zaslužan i za scenografiju.

Mjesta u publici su do posljednjeg sjedala bila popunjena, a na premijeri su među publikom bili i pročelnik za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica, te novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

Nakon premijere u Novigradu, repriza predstave bit će 7. lipnja na Festivalu istrovenetskog narječja-Festival dell'Istroveneto u Bujama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter