IZLOŽBA

U galeriji Studentskog centra Pula: LJEPOTA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

| Autor: Mladen RADIĆ


Tijekom travnja i svibnja u suradnji Studentskog centra Pula i Foto Akademije Makina održavana je radionica analogne i digitalne fotografije, na kojoj je izloženo dvadeset radova dvadeset polaznika. Edukacijski program je vodio Hassan Abdelghani, a gostujući predavači bili su Đani Celija, Igor Zirojević, Marko Hajdarević i Giordano Cellich

U galeriji Studentskog centra Pula otvorena je izložba organizirana u suradnji Centra i Foto Akademije Makina. Tijekom travnja i svibnja je održavana radionica analogne i digitalne fotografije, na kojoj je izloženo 20 radova 20 polaznika. Edukacijski program je vodio Hassan Abdelghani, a gostujući predavači bili su Đani Celija, Igor Zirojević, Marko Hajdarević i Giordano Cellich. Na radionici se učilo o povijesti fotografije, svijetlu, fotografiranju industrijske arhitekture, načinu i radu s analognim fotografskim aparatom, radu u mračnoj komori (teoretski i praktični dio), digitalnoj fotografiji (snimanje digitalnim aparatom, obrada snimljenog materijala i ispis fotografija).

Tema - svakodnevnica

Hassan Abdelghani se bavio analognom fotografijom te je svakom polazniku dodijeljen jedan analogni fotoaparat s filmom, a kao tema im je zadana svakodnevica. Polaznici su imali mjesec dana da se pozabave temom svakodnevice da bi, kako kaže Abdelghani, na kraju ušli u čaroliju i ljepotu mračne komore. Počeli su s razvijanjem filma, razvili su negative i onda su došli drugi put u mračnu komoru i izrađivali pozitive.

- To ushićenje, to veselje naših polaznika unutar mračne komore se ne može opisati, kaže Abdelghani, a dodatni razlog tome je što još nitko od polaznika nije doživio i vidio ljepotu stvaranja fotografije na ovaj način.

Početak suradnje

U Studentskom centru gdje je otvorena izložba imali su predavanja koja su se održavala i u Rojcu, u Abdelghanijevom ateljeu i u mračnoj komori udruge KaPula, a ovo što su napravili je samo početak suradnje sa Studentskim centrom.

Izložbu je uz Abdelghanija otvorio ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini