GALERIJA HUIU

U četvrtak se otvara izložba fotografija dvojice autora IZ ZRAKA I S OBALE O LINIJI KOJA ŽIVOT ZNAČI

| Autor: Zoran ANGELESKI

Želimo prikazati tu jedinstvenu liniju koja odvaja more od kopna, liniju koja svima nama život znači. Ta linija nije konstantna, pokreće se plimom, osekom i valovima. Obala je različita i puno nam govori o nama i našem odnosu prema prirodi, pojašnjava Marko Krnjajić

"Linija života" naziv je izložbe fotografija Marka Krnjajića i Alena Špionjaka koja se otvara sutra u 21 sat u pulskoj Galeriji HUIU. Fotografije su snimljene iz zraka (Alen) i na samoj obali mora (Marko). Izložba će biti otvorena do 31. srpnja.

Kako piše Krnjajić, ideja za ovu izložbu je nastala kao derivat jednog većeg fotografskog projekta na kojem on radi od prošle godine.

- Kako se u tom projektu bavim različitim aspektima morske obale, tako otkrivam i da se moje kolege iz svog ugla i svoje vizure bave istom temom. Tako je prvo nastala suradnja s Aleksejem Orelom s izložbom "Fotografije iz budućnosti", gdje je težište priče bilo na utjecaju masovnog turizma na ritam života grada.

- Na ovoj izložbi okosnica priče je baš ta linija koja odvaja more od kopna. Želimo prikazati tu jedinstvenu liniju koja svima nama život znači. Ta linija nije konstantna, pokreće se plimom, osekom i valovima. Obala je različita i puno nam govori o nama i našem odnosu prema prirodi, kako se prema njoj odnosimo i kako je mijenjamo, govori o našim navikama i načinu života. Gotovo apstraktni pristup u fotografiranju morske obale i izlaganja na ovaj način nudi posebnu vizuru te otvara mogućnost da svaki promatrač u tim fotografijama pronađe i neke skrivene poruke, pojašnjava Marko Krnjajić. Izložba će biti otvorena do 31. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of