GALERIJA POOLA

Pulski kolektiv DIK: BOLI TE PATKA

| Autor: Zoran ANGELESKI


Izložba Ive Gašparić, Davora Klimana i Denisa Sardoza posvećena je djetinjstvu kao dobu bezbrižnosti, učenja i gradnje identiteta

U svojevrsnom homageu djetinjstvu kao dobu bezbrižnosti, učenja i gradnje identiteta, inače ključne teme njihova stvaralaštva, pulska neformalna umjetnička skupina DIK (obrnuto od "Kid), koju čine Iva Gašparić, Davor Kliman i Denis Sardoz od preksinoć se, po treći put otkad djeluje, predstavlja svojim radovima u Galeriji Poola.

Omnibus

Omnibus je sastavljen od tri autorska doživljaja samih sebe sada, sebe kao nevina djeteta ili doživljaja oba identiteta istodobno, a dostupan je u ovoj galeriji do 1. studenog.

Iva Gašparić predstavlja se autoportretom sebe kao djevojčice, Denis Sardoz (sin Uljanikova radnika) porukom kojom se njegov otac obraćao nakon sinovljevih neprospavanih noći, "Beati voi che non capite un cazzo" ('Blago vama koji ne razumijete jedan k…c'), a Davor Kliman kombinacijom patkica raspoređenih u elementima nadahnutim stvaralaštvom Kazimira Maljeviča, ali i fotografijom na kojoj ga je kao petogodišnjaka uslikao otac poznatog pulskog fotografa Duška Marušića Čičija.

Budući da se u dva rada provlače patke-dječje igračke, ne čudi razigrani naziv izložbe "What the duck/Boli te patka".

Voditelj Galerije Poola Bojan Šumonja posebno je prilikom otvorenja istaknuo ad hoc pristup ove umjetničke skupine, po kojem autori uvijek, za svaki prostor posebno, kreiraju nove radove povezane zajedničkom idejom i konceptom za dotični izložbeni prostor. "Imamo privilegij prvi gledati ove radove", dodao je Šumonja.

Identiteti

Prva izložba kojom se umjetnički kolektiv DIK predstavio u Dnevnom boravku Rojca prije godinu i pol dana zvala se "Pitanje identiteta" i kao što i sam naziv kaže, njihovi radovi bavili su se različitim aspektima identiteta, s naglaskom na kulturni i osobni identitet. Drugi njihov nastup bio je na Tribeu/ Block Partyju u DC Rojcu u srpnju prošle godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater