SABAIDEE

PULJANIN DINO GEROMELLA u Kopru izlaže fotografije koje je premijerno vidjela publika u Barceloni i Milanu

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U palači Gravisi u Kopru večeras se otvara izložba "Sabaidee" pulskog umjetnika Dina Geromelle.

Radi se o seriji od 30 fotografija tiskanima na poliranom aluminiju, dimenzija 60x40 cm. Neke od 30 izloženih fotografija bile su na natjecanju World Press Photo 2019, a prije Kopra bile su izložene u Barceloni (rujan) i u Milanu (studeni) u prestižnom umjetničkom paviljonu Casa delle Arti, posvećenom velikoj talijanskoj pjesnikinji iz XX. stoljeća Aldi Merini.

Sabaidee na tajlandskom znači "osjećati se dobro", "biti sretan", "osjećati se ugodno", "biti opušten". Također u Laosu riječ ima višestruku upotrebu, uključujući "bok", "kako si" i "dobro sam". Odražava jednostavnost lokalne kulture, koju zapadnjaci ponekad zbunjuju s lijenošću. Izvan najpoznatijih turističkih mjesta, Laos i Vijetnam ostaju uglavnom poljoprivredne zemlje.

- U ovoj seriji fotografija možemo vidjeti poljoprivrednike iz najzabitijih krajeva koji nose posebno izrađenu odjeću koja inspirira i modne brendove, kao i djecu koja nemaju iPad, nego koriste najjednostavnije predmete poput kamenja da bi se međusobno igrali. Fotografije su snimljene u teškim teritorijima, budući da u Laosu neeksplodirane mine iz Vijetnamskog rata usporavaju razvoj zemlje. Ova serija oslikava radišne Azijate koji, bez puno luksuza, ali uz puno autentičnih osmjeha, žive jednostavno poput riječi "sabaidee".

Dino Geromella je slobodni novinar i fotoreporter. Njegove putne fotografije objavljene su u prestižnim putnim vodičima kao što su Lonely Planet, The Rough Guides i u Michelinovom putnom vodiču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater