NAJNOVIJEGALERIJA MAKINA

Performativna instalacija "LJEPOTA I PRAVDA"

| Autor: Mladen RADIĆ
(D. MEMEDOVIĆ)

Performativna instalacija "Ljepota i pravda" predstavljena je sinoć u galeriji Makina, a riječ je o trodijelnom projektu iza kojeg stoje danski umjetnik Peter Holmgard uz glazbu njegovog sugrađanina iz Kopenhagena P. O. Jorgensa i fotografije Hassana Abdelghanija koji je također neko vrijeme živio u glavnom danskom gradu, tako da ta umjetnička veza savršeno funkcionira.

Naime, ovo nije bilo prvi put da se danski umjetnici predstavljaju u ovom prostoru. Holmgard je bio taj koji je odmah po dolasku, nekoliko dana prije otvaranja, malo ispremiješao namještaj u galeriji, maknuvši pritom veliki plakat Laibacha u aneks galerije i sve to dok Abdelghanija nije bilo, a fotografije koje se mogu vidjeti okačene na zidove nastale su dva dana prije izložbe te se na njima može vidjeti i ekipa iz Pule koja je u foto sessionu sudjelovala. "Ljepota i pravda" predstavlja se kao projekt koji se događa(o) u trenutku, a tu je i video. Jørgens, inače vrlo cijenjeni glazbenik, je svirao na otvorenju, a Holmgard je donio svoje slike.

Ljepota i pravda dva su pojma koja ljudi percipiraju i objašnjavaju na različite načine, a to su pojmovi čije se definicije mijenjaju. Takav je i ovaj projekt koji ostavlja prostor za interpretaciju, kao što je cijeli projekt pripremljen posebno za ovu galeriju za koju je Holmgard donio nekoliko toplomjera koje je stavio u izlog, a ne pokazuju svi istu temperaturu. Poruka je jasna.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam