RIJEČKA UMJETNICA

"ONKRAJ UGLAĐENOG SVIJETA": Silvana Konjevoda izlaže u MMC galeriji Grada Umaga

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Jedan od radova Silvane Konjevoda

Jedan od radova Silvane Konjevoda


Recentni radovi suvremene riječke umjetnice Silvane Konjevoda pod naslovom "Onkraj uglađenog svijeta" predstavljeni su na samostalnoj izložbi u MMC galeriji Grada Umaga.

Autor predgovora kataloga Eugen Borkovsky ističe kako Silvana Konjevoda predstavlja ciklus radova kojim kao da sluti svijet u kojem će estetika, ljepota biti drugačije koncipirana.

- Zapravo, ona nas upozorava na više stvari. Prije svega prekomjernu potrošnju, ekološku neosviještenost, ali i površnost, podložnost sumnjivim autoritetima, poslušnost. Njene slike, kolaži, ready made-ovi, ne pripadaju konceptu ukrasa, dekoracije, oponašanja nekog motiva. Ona nam pokušava skrenuti pažnju na osobni doživljaj koji nije nametnut medijima ili uprosječenom estetikom, ističe Borkovsky i naglašava da autorica nudi radove koji potiču na propitivanje osobnog, radove koji nude ideju koncentracije i iskrenog pogled u sebe.

Silvana Konjevoda rođena je u Rijeci gdje je diplomirala je na Pedagoškom fakultetu, na Odsjeku likovne kulture uz izborni kolegij - grafika s pismom i primijenjena grafika u klasi profesora Josipa Butkovića. Bavi se slikarstvom i pedagoškim radom.

Izlagala je na brojnim skupnim izložbama i imala nekoliko samostalnih izložbi. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada za svoj autorski i pedagoški rad. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. Živi i radi u Rijeci.

Izložba je financirana sredstvima Ustanove Festum, Grada Umaga i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini