OTVORENJE U PETAK

NOVIGRAD: Ivars Drulle izlaže u Galeriji Rigo

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Izložba latvijskog umjetnika Ivarsa Drullea "Our Lives Together" (Naš zajednički život) bit će otvorena u petak, 13. rujna, s početkom u 19 sati u Galeriji Rigo.

- U galerijskom prostoru latvijski umjetnik Ivars Drulle predstavlja dvije interaktivne instalacije koje su nastale post produkcijom nakon njegova boravka na rezidenciji u Kubertonu, u 2017. godini. Unutar mjesec dana, koliko je boravio u Kubertonu, Drulle je prešao biciklom oko 1900 kilometara bilježeći istarske srednjovjekovne crkve. Pozornost su mu privukli zvonici ili preslice s biforama, no prije svega njemu potpuno nepoznato pismo – glagoljica. Spajajući na taj način pojmove dvojnosti, prolaznosti i nacionalne kulture, Drulle se suprotstavlja ideji o fiksnom i stalnom identitetu.

Bilo da je riječ o instalaciji "Naš zajednički život" na kojoj se posebnim mehanizmom izmjenjuju vizualni oblici bifora i glagoljice, bilo da je riječ o "Kotaču sreće" kojim možete predvidjeti gotovo deset tisuća mogućih scenarija vaše budućnosti, galerijski prostor postao je imaginarni prostor pregovaranja i suživota, uspostavljanjem veza i mogućih relacija između različitih jedinica i pojedinaca, ističe Jerica Ziherl, povjesničarka umjetnosti i voditeljica galerije Rigo najavljujući izložbu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom