LG GALERIJA

IZLOŽBA "VUNA GLAVU ČUVA" I "LJETO U TOSCANI": Kad pazinska zima stisne tu su Darijeve kape, šalovi i rukavice

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Dario Brajković i izložba Vuna glavu čuva (M. CEROVAC)

Šareno, veselo, toplo i mekano odlike su Brajkovićevih maštovitih pletenih modnih dodataka za predstojeće zimske dane * Izložene su brojne kape, šalovi, rukavice, pončoi i ostale ručno i strojno pletene sitnice koje će mnogima zimu učiniti toplijom i vedrijom

Modnom revijom članica Društva likovnih stvaratelja i polaznika odgojne skupine "Iglice" tinjanskog dječjeg vrtića započela je preksinoć u pazinskoj LG galeriji već tradicionalna jesenska izložba Darija Brajkovića "Vuna glavu čuva 4" koju je popratilo pedesetak posjetitelja.

- Počelo je sasvim slučajno kad se kod mene nagomilalo raznoraznih stvarčica i tada sam došao kod Nade (Putinja, predsjednica DLS. op.n.) i rekao ne bismo li mi napravili jednu izložbu, i eto već smo četvrti put zajedno, kazao je tvorac izložbe Brajković.

Šareno, veselo, toplo i mekano odlike su Brajkovićevih maštovitih pletenih modnih dodataka za predstojeće zimske dane. Izložene su brojne kape, šalovi, rukavice, pončoi i ostale ručno i strojno pletene sitnice koje će mnogima zimu učiniti toplijom i vedrijom. "Nadam se da će biti dovoljno za sve, pogotovo kad pazinska zima stisne", kazao je na otvorenju Brajković.

U tinjanskom područnom vrtiću djeca su upoznata s vunom kao osnovnim materijalom za pletenje, njenim dobivanjem i obradom, a okušala su se i u pletenju te isplela svoje prve očice. Stariji polaznici skupine "Iglice" dizajnirali su vlastitu kapu, koje je potom Brajković ispleo. Rezultat ove suradnje mogao se vidjeti na maloj modnoj reviji na otvorenju izložbe. Posjetitelje je u ime pazinskog Dječjeg vrtića "Olga Ban" pozdravila odgajateljica Emina Putinja, a održan je i kratki prigodni program.

Uz pletenje Dario se predstavio i s druge dvije strasti odnosno hobija: putovanjima i fotografijom. U drugom dijelu izložbe izložene su fotografije snimljene ovog ljeta u Toskani pod nazivom "Ljeto u Toscani".

Izložbe se mogu razgledati do 7. prosinca radnim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom od 10-13 sati. Posljednjeg dana izložbe, u subotu 7. prosinca, organizira se humanitarno pletenje za beskućnike #upletimose u organizaciji zagrebačke udruge Ozana. Projekt "Vuna glavu čuva 4" proveden je pod pokroviteljstvom Grada Pazina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini