MLADI LABINSKI UMJETNICI

IZLOŽBA U LABINSKOM MUZEJU: Labin je grad umjetnika - uz vrsne mlade snage

| Autor: Branko BIOČIĆ
Mladi labinski umjetnici

Mladi labinski umjetnici


Ana Zulijani se u svojim radovima bavi tragovima sjećanja, Nicol Načinović inspirirana je SF romanom Aldousa Huxleya ''Vrli novi svijet'', a Anja Juričić svoju kreativnost izražava grafičkim intervencijama u prostoru. "Second skin" naziv je radova Alison Ivašić, Mia Knežević svoje radove nazvala je "Priroda pokreta", a Karlo Dean Načinović izlaže kiparske radove

U labinskom Narodnom muzeju otvorene su dvije izložbe šestoro mladih labinskih akademskih umjetnika i studenta likovnih umjetnosti.

Na prvoj izložbi prikazane su recentne cjeline radova Ane Zulijani, Nicol Načinović i Anje Juričić, a na drugoj recentne cjeline radova Alison Ivašić, Mie Knežević i Karla Deana Načinovića.

Tragovi sjećanja

Ana Zulijani se u svojim radovima bavi tragovima sjećanja, engramima, Nicol Načinović inspirirana je SF romanom Aldousa Huxleya ''Vrli novi svijet'', a Anja Juričić svoju kreativnost izražava grafičkim intervencijama u prostoru.

"Second skin" naziv je radova Alison Ivašić, Mia Knežević svoje radove nazvala je "Priroda pokreta", a Karlo Dean Načinović izlaže kiparske radove. Autorica postava izložbe je Tea Bičić, voditeljica Gradske galerije.

- Ovo je izložba mladih neafirmiranih umjetnika u sklopu projekta KRUG – Kultura, Umjetnost i Građani, Kreiranje i provedba modela civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi te u sklopu projektne aktivnosti Most-Kist-Artist čiji smo mi partneri. Projektna aktivnost Most-kist-artist uključuje šest mladih umjetnika koji su dobili priliku pokazati javnosti svoje radove. Cilj projekta KRUG je da zajedno razvijamo aktivnosti, te da mlade umjetnike, ali i građane koji imaju smisao za umjetnost uključimo u kulturni život grada. Ovo je prvi korak koji omogućuje mladim umjetnicima da dobiju svoj prostor, rekla je na otvaranju ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Daniela Mohorović.

Voditelj Narodnog muzeja u Labinu Vedran Kos istaknuo je bogatu likovnu i kulturnu povijest Labina koju nastavljaju ovi mladi umjetnici.

Kvalitetan projekt

- To je dobar i kvalitetan projekt. Ovi naši mladi umjetnici su već profilirani, imaju ime i prezime, neki su već i članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika i prepoznati su na labinskoj likovnoj sceni. I ovi mladi umjetnici pokazuju da je Labin grad umjetnika i kulture jer nastavljaju kontinuitet čuvenih Labinskih likovnih ateliera i mnogobrojnih akademskih umjetnika koji su promovirali Labin na likovnoj sceni Istre i Hrvatske, rekao je Kos.

Izložbe je otvorio pročelnik Odjela za kulturu Grada Labina Borjan Batagelj istaknuvši kako se nalazimo na jednoj mikrolokaciji koja odiše umjetnošću.

- Dočekali smo buđenje jedne nove generacije umjetnika, zaključio je svečano otvaranje Batagelj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater