PRIJAVE

GODIŠNJA IZLOŽBA I NAGRADE UDRUŽENJA HRVATSKIH ARHITEKATA: Najbolja arhitektonska ostvarenja za četiri nagrade

| Autor: Zoran ANGELESKI
U travnju u Zagrebu bit će godišnja izložba i dodjela nagrada

U travnju u Zagrebu bit će godišnja izložba i dodjela nagrada


 Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) poziva sve kolege na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini i nominacije za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Otvorenje godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su u travnju 2021. godine u Zagrebu. Radove će ocjenjivati stručni žiri u sastavu Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e Breda Bizjak, Tonči Čerina, Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko.

Osobe koje žele sudjelovati trebaju biti članovi UHA-e (gradskih, županijskih ili regionalnih društava arhitekata) s reguliranom članarinom za 2020. godinu u matičnom društvu.

Vrijedi podsjetiti da je na posljednjoj Godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini pristiglo ukupno 107 autorskih radova. Nagrada 'Viktor Kovačić' za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu, a nagrada 'Viktor Kovačić' za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici - 3LHD za URANIU u Zagrebu.

Nagrada 'Drago Galić' za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture dodijeljena je Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za '4 kuće za 4 brata' u Zadru, nagrada 'Bernardo Bernardi' za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu, dok je nagrada 'Neven Šegvić' za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture dodijeljena Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković i Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju "Stvarnost prostora".

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata organizira se od 1984. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum